Hoppa till innehåll

Fredag 19/4 så stänger medlemsrådgivningen kl. 11:00 pga sjukdom. Tack för er förståelse.

Nyheter
Läkarförbundets nya ordförande: ”Ett enormt vårdbehov”

Läkarförbundets nya ordförande: ”Ett enormt vårdbehov”

Idag intervjuas Sofia Rydgren Stale, ordförande Sveriges läkarförbund, i en lång artikel i Dagens Nyheter.

Nyhet

– Det kommer att finnas ett enormt stort vårdbehov av dem som drabbas av långvariga symptom efter covid-19, säger Sofia Rydgren Stale.

–  När det är en ny sjukdom kan man också känna en frustration över att det är svårt att få hjälp, att läkaren inte kan ge alla svar, för att vi helt enkelt inte vet än, säger hon.

Med avstamp i långtidscovid utvecklas intervjun till att handla om utmaningen med vårdskulden, ökat statligt ansvar för en jämlik vård i hela landet, vikten av en fast läkare för alla, en rejäl satsning på forskning och fortbildning samt möjligheter till vila och återhämtning. Prioriterade frågor för Läkarförbundet.

Debattartiklar ligger sällan bakom betalvägg, nyheter gör det oftare. Det brukar gå bra att läsa ett antal nyhetsartiklar i olika tidningar per månad. Ett annat knep är att byta webbläsare. Man kan förstås också köpa en prenumeration och stötta god journalistik.

Just nu har Dagens Nyheter en kampanj: ”Läs DN gratis fram till påsk”. Alla kan således läsa intervjun med Sofia Rydgren Stale.


Fler nyheter



Vårbudgeten: Läkarförbundet efterlyser långsiktighet

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året. För några veckor sedan offentliggjordes att regionerna får 6 miljarder för att undvika uppsägningar av vårdpersonal. Läkarförbundet efterlyser en mer långsiktig styrning av svensk sjukvård.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Läkarförbundets nya ordförande: ”Ett enormt vårdbehov”