fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Sveriges läkarförbund har tecknat ett nytt medarbetaravtal med Arbetsgivaralliansen för de medlemmar som arbetar i ideella och idéburna organisationerAvtalet ger ökade lönenivåer, från 1 maj 2021 med 3,4 procent och från 1 maj 2022 med ytterligare 2 procent. Dessutom ersätts medarbetarna med ett engångsbelopp på 6 000 kronor för 2020.  

Utöver löneökningar i nivå med det så kallade märket har parterna även kommit överens om en rad förbättringar av arbetsvillkoren. Bland annat innebär förändrade beredskapsvillkor att beredskapsarbete kan utföras på distans, över dator eller telefon, om verksamheten tillåter det. 

Tidigare avtal löpte ut april 2020 och har sedan dess förlängts i avvaktan på nytt avtal. Läkarförbundet har förhandlat det nya medarbetaravtalet tillsammans med de andra fackförbund som har medlemmar i Arbetsgivaralliansen. Totalt omfattas drygt 70 medlemmar. De flesta av dem arbetar på Bräcke diakoni. 

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.