Hoppa till innehåll
Nyheter
Nytt kollektivavtal klart för alla läkare som jobbar i staten

Nytt kollektivavtal klart för alla läkare som jobbar i staten

I lördags blev ett nytt kollektivavtal klart för alla läkare i staten när Saco-S och Arbetsgivarverket avslutade sina förhandlingar. Avtalet ger Läkarförbundets medlemmar möjlighet till ett mer flexibelt, hållbart och långt arbetsliv.
Nyhet

Ett syfte med avtalet har också varit att fokusera på att stärka statliga sektorns konkurrenskraft genom att ge våra medlemmar större individuella förutsättningar genom enskilda överenskommelser och goda flexibla villkor. 

För Läkarförbundets medlemmar som jobbar inom staten förhandlar Läkarförbundets tillsammans med en rad andra Saco-förbund i staten genom Saco-S.

  • Möjlighet till enskild överenskommelse att växla semesterlönetillägget till ytterligare lediga dagar införs i avtalen.  
  • Möjlighet till enskild överenskommelse om extra pensionsavsättning upp till 69 år i avdelning II PA-16 införs.  
  • Ersättning från Personskadeavtalet höjs till 100 procent av inkomstförlusten, liksom möjligheten att få ersättning förbättras vid särskilda situationer.  
  • Parterna tydliggör i avtal när det går att kombinera två statliga deltidsanställningar.  
  • Ett smittbärarpenningstillägg införs så ersättningen motsvarar 100 % av lönen. 

Fler nyheter


Ta fem minuter att svara på löneenkäten

I början av november skickades årets löneenkät ut. Det tar bara fem minuter att besvara frågorna. Ju fler som svarar på löneenkäten, desto bättre verktyg får du inför din löneförhandling.
Nyheter


Läkare förlorade i visselblåsarmål

I dag kom den första domen i ett mål som rör visselblåsarlagen. En läkare i Mellansverige som, enligt Läkarförbundet, drabbats av repressalier för att ha varnat om brister på arbetsplatsen förlorade i tingsrätten.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Nytt kollektivavtal klart för alla läkare som jobbar i staten