Hoppa till innehåll
Nyheter
Uppdaterad lönestatistik i nya Saco Lönesök

Uppdaterad lönestatistik i nya Saco Lönesök

Nu kan vi presentera 2022 års lönestatistik i en ny version av Saco Lönesök. Som medlem får du tillgång till verktyget där du kan jämföra din lön med läkare i hela Sverige.
Nyhet
Foto: Erik Simander, Bildbyrån

Lönestatistiken är en unik medlemsförmån. I Saco Lönesök kan du ta fram lönestatistik utifrån olika parametrar som kön, ålder, arbetsgivare, examensår. 

Ta del av en uppdaterad lönestatistik

Läkarförbundets centrala löneenkät är en betydande komponent i Läkarförbundets arbete för att läkare ska ha en god löneutveckling och ett viktigt verktyg både vid centrala och lokala löneförhandlingar – och inte minst inför ditt eget lönesamtal.

I lönestatistiken hittar du bland annat:

  • Lön för läkare inom samtliga sektorer
  • Grundlön och total lön
  • Egen flik för chefer
  • År för specialistbevis
  • Examensår
  • Verksamhetsområde
  • Ingångslön vid första jobbet

Tack för att du svarade på löneenkäten. Nu kan vi presentera en uppdaterad lönestatistik.

Har du problem att logga in i Saco Lönesök? Testa att logga in via din privata dator, mobil eller surfplatta, en del arbetsgivare har extra säkra brandväggar, vilket kan ställa till problem vid inloggningen.


Fler nyheter


Vårdkrisen började långt innan inflationen skenade

I en intervju med SVT framhöll statsminister Ulf Kristersson att han inte ville kalla det allvarliga läget inom vården för en vårdkris. Statsministern menade att sjukvården har det tufft varje sommar och framhöll att den nuvarande krisen inom vården i …
Nyheter

Läkarförbundet lyfter god och nära vård på Almedalen

Idag arrangerar Läkarförbundet ett seminarium om skälen till att omställningen till god och nära vård går så långsamt. En utgångspunkt för samtalet är förbundets kartläggning av regionernas arbete mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården.
Nyheter

Almedalsseminarium: Vad innebär Natos krav på svensk sjukvård?

Onsdag 26 juni arrangerade Läkarförbundet ett seminarium om vilka krav som ställs på svensk sjukvård i och med medlemskapet i Nato. En utgångpunkt var förbundets nya undersökning som visar att få läkare känner till om arbetsgivaren har en plan för …
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Uppdaterad lönestatistik i nya Saco Lönesök