Hoppa till innehåll
Nyheter
Uppdaterad nyhet om Israel och Gaza 

Uppdaterad nyhet om Israel och Gaza 

Läkarförbundet har tidigare publicerat en nyhet där vi uppmanar båda parter i konflikten till besinning.
Nyhet

Läkarförbundet är en del av World Medical Association och har tidigare ställt sig bakom deras uttalande och det står vi fast vid: 

Läkarförbundet står i solidaritet med de läkare och annan vårdpersonal som riskerar sina liv i frontlinjen för att tillhandahålla nödvändig sjukvård i denna svåra situation. 

Vi vill betona vikten av att alltid stå upp för etiskt bedriven hälso- och sjukvård och respekt för humanitära principer. 

World Medical Association och Läkarförbundet uppmanar starkt alla parter i konflikten att: 

  • Respektera internationell humanitär rätt, inte använda sjukvårdsinrättningar som militärförläggningar eller -förråd och inte attackera vårdpersonal, vårdinrättningar eller vårdfordon. 
  • Tillhandahålla vårdpersonalen adekvata förutsättningar att behandla alla patienter humant och i enlighet med professionsetiska värderingar, inklusive principen om medicinsk neutralitet. 
  • Använda humanitära korridorer för att tillåta säker förmedling av hälsomateriel och humanitära förnödenheter till Gaza. 

Fler nyheter


Ta fem minuter att svara på löneenkäten

I början av november skickades årets löneenkät ut. Det tar bara fem minuter att besvara frågorna. Ju fler som svarar på löneenkäten, desto bättre verktyg får du inför din löneförhandling.
Nyheter


Läkare förlorade i visselblåsarmål

I dag kom den första domen i ett mål som rör visselblåsarlagen. En läkare i Mellansverige som, enligt Läkarförbundet, drabbats av repressalier för att ha varnat om brister på arbetsplatsen förlorade i tingsrätten.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare