Hoppa till innehåll

Just nu så har vi tekniska problem och vissa medlemmar har svårt att komma in på Min sida. Vi arbetar på att lösa problemet så snart som möjligt.

Nyheter
Vi stöttar medlemsinitiativ!

Vi stöttar medlemsinitiativ!

Det är viktigt att läkare syns och hörs i debatten. Våra medlemmar har en bred medicinsk och vetenskaplig utbildning och som förbund är vi glada att kunna stötta olika typer av medlemsinitiativ.
Nyhet

Ett av dessa är podden ’Sjuka Myter’ som lanseras idag. Det är Robel Malki specialistläkare i onkologi och Jonna Nilsson specialistläkare i onkologi som har bestämt sig för att dela med sig av sin kunskap i poddform.

Läkarförbundet har ställt några frågor till Robel och Jonna inför deras första poddsläpp.

Vilka är ni som gör podden?

- Robel Malki specialistläkare i onkologi och barnboksförfattare tillsammans med Jonna Nilsson specialistläkare i onkologi. Vi är från början gamla kursare och som nu även är kollegor också. 

Varför startade ni podden?

- Vi tyckte det var spännande att prova på något helt nytt, vilket poddformatet är för oss. Sen träffar vi många runt omkring oss, som anhöriga, vänner och patienter som har många frågor om hälsa och som har läst saker på internet eller bara hört om saker som blir till sanningar. Så vi tycker det är aktuellt att försöka reda ut vanliga missförstånd kring medicin och hälsa. 

Varför är det viktigt att läkare gör en podd om hälsomyter?

- Vi vill gärna försöka reda ut och ge information om vanliga hälsomyter eftersom dem berör oss alla och det finns många missuppfattningar kring dem. Med vår bakgrund som läkare försöker vi ta evidensen och forskningen och förmedla det på ett begripligt och lättsamt sätt. Det finns ju många andra som spräcker hälsomyter men vi hoppas kunna bredda diskussionen och informationen ytterligare. 

Vilket avsnitt har varit roligast att göra?

- BMI, socker och antioxidanter!


Fler nyheter


Nytt kollektivavtal klart för alla läkare som jobbar i staten

I lördags blev ett nytt kollektivavtal klart för alla läkare i staten när Saco-S och Arbetsgivarverket avslutade sina förhandlingar. Avtalet ger Läkarförbundets medlemmar möjlighet till ett mer flexibelt, hållbart och långt arbetsliv.
Nyheter

Läkarförbundets handledarpris 2023 

God handledning och klinisk utbildning av hög kvalitet är centralt när morgondagens läkare ska växa in i sin läkarroll. Läkarförbundet delar ut ett handledarpris vartannat år för att särskilt uppmärksamma två personer som bidrar till detta.
Nyheter

DM Debatt: ”Anmälningsplikt hör inte hemma i vården”

Förslaget om anmälningsplikt innebär att vi ska vara stressade över att kunna bli straffade för något som inte har med god vård att göra, skriver ordföranden för Läkarförbundet, Vårdförbundet och Kommunal i en gemensam debattartikel i Dagens Medicin.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare