Hoppa till innehåll
Nyheter
Vi stöttar medlemsinitiativ!

Vi stöttar medlemsinitiativ!

Det är viktigt att läkare syns och hörs i debatten. Våra medlemmar har en bred medicinsk och vetenskaplig utbildning och som förbund är vi glada att kunna stötta olika typer av medlemsinitiativ.
Nyhet

Ett av dessa är podden ’Sjuka Myter’ som lanseras idag. Det är Robel Malki specialistläkare i onkologi och Jonna Nilsson specialistläkare i onkologi som har bestämt sig för att dela med sig av sin kunskap i poddform.

Läkarförbundet har ställt några frågor till Robel och Jonna inför deras första poddsläpp.

Vilka är ni som gör podden?

- Robel Malki specialistläkare i onkologi och barnboksförfattare tillsammans med Jonna Nilsson specialistläkare i onkologi. Vi är från början gamla kursare och som nu även är kollegor också. 

Varför startade ni podden?

- Vi tyckte det var spännande att prova på något helt nytt, vilket poddformatet är för oss. Sen träffar vi många runt omkring oss, som anhöriga, vänner och patienter som har många frågor om hälsa och som har läst saker på internet eller bara hört om saker som blir till sanningar. Så vi tycker det är aktuellt att försöka reda ut vanliga missförstånd kring medicin och hälsa. 

Varför är det viktigt att läkare gör en podd om hälsomyter?

- Vi vill gärna försöka reda ut och ge information om vanliga hälsomyter eftersom dem berör oss alla och det finns många missuppfattningar kring dem. Med vår bakgrund som läkare försöker vi ta evidensen och forskningen och förmedla det på ett begripligt och lättsamt sätt. Det finns ju många andra som spräcker hälsomyter men vi hoppas kunna bredda diskussionen och informationen ytterligare. 

Vilket avsnitt har varit roligast att göra?

- BMI, socker och antioxidanter!


Fler nyheter



Etik på agendan under WMA-möte

I förra veckan höll World Medical Association (WMA) sitt årliga rådsmöte. Översynen av WMA:s Helsingforsdeklaration om etiska principer för medicinsk forskning fick stort utrymme under mötet. Flera resolutioner antogs också – en om den humanitära krisen i Gaza.
Nyheter

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare