fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Du kan för­handla om lön när du börjar ett nytt arbete som läkare, om du får nya ansvars­områden och vid det årliga löne­samtalet.

Lönesamtal

Lönesamtalet är ditt tillfälle att påverka att du får en högre lön. Bra förberedelse och ett väl genomfört samtal med tid för reflektion efteråt är komponenter som påverkar resultatet. Läs mer om lönesamtal.

Lönestatistik

När du ska förhandla din lön är det viktigt att ha tillförlitlig lönestatistik. I Saco Lönesök kan du som är läkare och medlem i Läkarförbundet se detaljerad statistik över lön för läkare runt om i Sverige. För alla läkare från AT-läkare, ST-läkare till färdig specialistläkare som till exempel distriktsläkare, kirurg eller ortoped.

Kom ihåg att lönestatistiken endast är en indikation på lönenivån. Den talar inte om vilken lön just du bör begära. Tänk också på att titta på den lokala lönestatistiken från din lokala läkarförening. Läs mer om lönestatistik.

Livslön

Läkare är ett av de yrken som har högst lön i Sverige.

Läs mer på Sacos webbsida om Livslön för olika akademiker. Välj läkare i listan av yrken. Se dold information genom att föra muspekaren över sidan.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.