Hoppa till innehåll
Nyheter
Remissvar till Socialstyrelsen – undersköterska som skyddad yrkestitel

Remissvar till Socialstyrelsen – undersköterska som skyddad yrkestitel

Nyhet

Från och med den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Socialstyrelsen har tagit fram förslag till föreskrifter och allmänna råd gällande vem som kan få rätt till att använda den titeln. Tidigare har gruppen läkarstudenter och utlandsutbildade läkare saknats i konsekvensanalysen. Efter föregående remissrunda har Socialstyrelsen inkluderat både läkarstudenter och utlandsutbildade läkare i analysen, men de får fortfarande ingen möjlighet att jobba som undersköterska enligt Socialstyrelsens förslag. SLF Student har nu svarat på en ny remiss och gett lite förslag på hur det kan regleras. Vi vill hellre ha möjligheten kvar efter 1 juli 2023 än inte alls.


Fler nyheter


SLF Student Stockholms styrelse 2023

Under årsmötet i början på 2023 valdes den nya styrelsen för SLF Student Stockholm in. Här presenteras samtliga styrelsemedlemmar!
Aktuellt

Representantskap 1

Nu bjuds alla lokalavdelningar till årets första representantskap på tisdag 16 maj. Temat är implementering av det sexåriga läkarprogrammet.

Konstituerande årsmöte 2023 i Örebro

Förbundsstyrelsen för Sveriges läkarförbund Student kallar till ett konstituerande årsmöte för Sveriges läkarförbund Student Örebro. Denna kallelse och därmed årsmöte är i syfte att återstarta verksamheten i Örebro efter att…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Remissvar till Socialstyrelsen – undersköterska som skyddad yrkestitel