Hoppa till innehåll
Nyheter
Remissvar till Socialstyrelsen – undersköterska som skyddad yrkestitel

Remissvar till Socialstyrelsen – undersköterska som skyddad yrkestitel

Nyhet

Från och med den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Socialstyrelsen har tagit fram förslag till föreskrifter och allmänna råd gällande vem som kan få rätt till att använda den titeln. Tidigare har gruppen läkarstudenter och utlandsutbildade läkare saknats i konsekvensanalysen. Efter föregående remissrunda har Socialstyrelsen inkluderat både läkarstudenter och utlandsutbildade läkare i analysen, men de får fortfarande ingen möjlighet att jobba som undersköterska enligt Socialstyrelsens förslag. SLF Student har nu svarat på en ny remiss och gett lite förslag på hur det kan regleras. Vi vill hellre ha möjligheten kvar efter 1 juli 2023 än inte alls.


Fler nyheter


Årsmöte 2023

Den 11 December klockan 17.00 hålls årsmötet i Ingegerd Eriksson på Medicinareberget. Du som medlem kan vara med och bestämma vad som fastställs på årsmötet inför kommande verksamhetsår. OBS! Sista anmälningsdatum är 6/12.

Ny förbundsstyrelse 2024

Sveriges läkarförbund Student hade sitt fullmäktige i Linköping i helgen där en ny förbundsstyrelse för verksamhetsåret 2024 har valts med Martin Macek som omvald förbundsordförande. Martin Macek, ordförande Richard Simo,…

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Remissvar till Socialstyrelsen – undersköterska som skyddad yrkestitel