Hoppa till innehåll

Om oss

Sveriges läkarförbund Student är en partipolitiskt obunden organisation för Sveriges läkarstudenter och för svenskar som studerar till läkare utomlands. Vi är en förening inom Sverige läkarförbund med över 8400 medlemmar – cirka 70 procent av de svenska läkarstudenterna är redan medlemmar.

om oss som förbund

Vi på SLF Student arbetar för att försvara läkarstudenternas intressen – inom Läkarförbundet, Saco Studentråd, hos makthavare, gentemot sjukhus och utbildningsledningar och även i media.

Sveriges läkarförbund (SLF) Student har en egen nationell förbundsstyrelse för läkarstudenter. Förutom den nationella styrelsen ingår sju lokalavdelningar i Sverige samt en utlandsavdelning. Lokalavdelningarna finns på de Svenska orter med läkarprogrammet varav dessa har var sin lokala styrelse. Utlandsavdelningen fungerar som en central styrelse för svenskar som studerar till läkare utomlands. 

Lokalavdelningar

På lokal nivå arbetar vi främst med frågor som rör den lokala ortens studenter. På lokalavdelningarna anordnar vi bland annat temakvällar om till exempel löneförhandling, idrottsmedicin eller medicinskt latin. Föreningen anordnar även AT-mässor varje termin där du som läkarstudent har möjlighet att nätverka med  potentiella arbetsgivare, mingla med AT-läkare, träffa andra läkarstudenter och ställa frågor om din kommande AT-tjänst.

Vill du bli medlem?

Gå med i Sveriges läkarförbund Student idag och ta del av våra medlemsförmåner.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare