fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

om oss som förbund

Vi på SLF Student arbetar för att försvara läkarstudenternas intressen – inom Läkarförbundet, Saco Studentråd, hos makthavare, gentemot sjukhus och utbildningsledningar och även i media. Läs mer om oss, vårat syfte, organisation och stadgar.

Sveriges läkarförbund (SLF) Student har en egen nationell förbundsstyrelse för läkarstudenter. Förutom den nationella styrelsen ingår sju lokalavdelningar i Sverige samt en utlandsavdelning. Lokalavdelningarna finns på de Svenska orter med läkarprogrammet varav dessa har var sin lokala styrelse. Utlandsavdelningen fungerar som en central styrelse för svenskar som studerar till läkare utomlands. 

Lokalavdelningar

På lokal nivå arbetar vi främst med frågor som rör den lokala ortens studenter. På lokalavdelningarna anordnar vi bland annat temakvällar om till exempel löneförhandling, idrottsmedicin eller medicinskt latin. Föreningen anordnar även AT-mässor varje termin där du som läkarstudent har möjlighet att nätverka med  potentiella arbetsgivare, mingla med AT-läkare, träffa andra läkarstudenter och ställa frågor om din kommande AT-tjänst.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.