fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Väldigt få vikariat utlyses offentligt eftersom det enligt lag inte krävs ifall anställningstiden är mindre 3 månader. Vårt bästa tips är därför att ta kontakt direkt med arbetsgivaren på den arbetsplats du vill söka. Tänk ut en avdelning/inrättning som du är intresserad av och ring sedan växeln på det sjukhuset och be om kontaktuppgifter till verksamhetschefen på den enheten. Då kan man antingen ringa eller maila och fråga om det finns arbetsmöjligheter även om det inte är utlyst offentligt. Många arbetsgivare uppskattar den personliga kontakten med ett telefonsamtal jämfört med mail.

Ett undantag från detta är om man anställs av ett bemanningsföretag, exempelvis om man ska jobba i Norge. Nedan finns en länk till lediga tjänster på Akademiska men det gäller ffa fasta tjänster. Hemsidan kan däremot ge inspiration till vilka tjänster/avdelningar som går att söka och vem man ska kontakta.

Vi tycker det är viktigt att man har ett fint CV och personligt brev och att man personanpassar dessa för samtliga arbetsgivare. Nedan bifogar vi mallar på CV och personligt brev som vi tycker är bra. Designen baseras på word-mallar som vi har anpassat innehållet för att passa läkarstudenter.

Lite fler tips:

  1. Personanpassa alla brev/mail, inga massutskick
  2. Beskriv varför just den här arbetsplatsen lockar dig
  3. Lokal referens är väldigt bra, ex handledare från sjukhuset
  4. Beskriv din koppling till orten/staden
  5. Infoga alltid en bild på dig
  6. Se till att allt ser ”snyggt” ut med formell design och inga stavfel
  7. Presentera dina starka sidor objektivt och subtilt:

Subjektivt: jag är stresstålig, trevlig och socialt kompetent

Objektivt: jag har haft ansvar för Sveriges största golfläger för ungdomar flera år i rad och jag tycker det är jätteroligt

 

Bli medlem och få den bästa rådgivningen om lön och arbetsliv

När vi är många och samlade ökar våra möjligheter att forma framtidens hälso- och sjukvård.

Bli medlem idag!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.