fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Jobba som läkarassistent

Flera regioner anställer idag studenter i rekryteringssyfte för att få studenten att vilja jobba inom regionen efter examen. Mer information om rollen finns i broschyren som länkas nedan.

I nuläget finns ingen tillgänglig lönestatistik för dessa roller. I SCB:s lönestatisk är läkarassistenter sammanräknade med AT-läkare vilket ger en felaktig bild. Vår rekommendation till dig som ska jobba som läkarassistent är att fråga regionen efter deras policydokument gällande löner för läkarassistenter.

SLF student Uppsala la fram en motion till fullmäktige för SLF student om att Läkarförbundet ska lägga till en AID-kod för läkarassistenter i sin lönestatistik. Motionen fick bifall och vi hoppas att statistik ska tas fram de kommande åren.

Bli medlem och få den bästa rådgivningen om lön och arbetsliv

När vi är många och samlade ökar våra möjligheter att forma framtidens hälso- och sjukvård.

Bli medlem idag!

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.