Hoppa till innehåll

Arbeta i Norge

Som svensk läkarstudent finns möjligheter att jobba inom vården i Norge. Detta kan antingen ske via bemanningsföretag eller direkt kontakt med arbetsgivare.

arbeta i norge som läkarstudent

 

För dig som vill arbeta i Norge hittar du här nedan information om olika tjänster som du kan ha som läkarstudent.

 

Hjelpepleier Ungefär som undersköterska
Helsefagarbeider Ungefär som undersköterska
Sykepleier Sjuksköterska
Lege Läkare

 

Det finns ingen relevant lönestatistik för läkarstudenter som jobbar i norsk sjukvård. I stort sett samtliga bemanningsföretag använder tariffer för din lön som läkarstudent. Detta innebär alltså att din lön baseras på vilken termin du går på läkarprogrammet. För att få mer detaljerad information om lönen kan du kontakta bemanningsföretaget.

Undersköterska i Norge
Alexander Holm, läkarstudent Uppsala, termin 6 vid arbetstillfället
Jag jobbade som undersköterska på ett boende i Norge sommaren 2019 och fick arbetet genom bemanningsföretag (via Google). Min lön var 225 NOK/h och hade en generellt bra upplevelse. Tips är att se till att få utförlig information om arbete och boende innan du är på plats.
Undersköterska i Norge
Amanda Pettersson, läkarstudent Uppsala, termin 4 vid arbetstillfället
Jag jobbade som undersköterska på ett äldreboende i Norge sommaren 2018. Jag sökte tjänsten på kommunens hemsida. I arbetsuppgifterna ingick att hjälpa till med daglig hygien och servera måltider. Lönen var 184 NOK/h. Jag trivdes bra och kom ganska snabbt in i språket och rutinerna. En fördel jämfört med bemanningsföretag var att vi kunde välja stad och arbetsplats helt fritt när vi sökte jobbet, en nackdel såklart att vi fick lite sämre betalt.

Tips för CV och personligt brev

Här kan du ta del av våra bästa tips när du ska kontakta en arbetsgivare.