fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Psykisk ohälsa 2017

Under hösten 2017 genomförde Sveriges läkarförbund Student en kartläggning av den psykiska ohälsan bland läkarstudenter vid svenska lärosäten. Kartläggningen visade att en större andel läkarstudenter i Sverige lider av nedsatt psykiskt välbefinnande jämfört med den övriga befolkningen.

Läs mer: En större andel Sveriges läkarstudenter lider av nedsatt psykiskt välbefinnande jämfört med den övriga befolkningen

Preklinenkäten

Preklinenkäten undersöker utbildningskvaliteten under de tidiga terminerna, och skickas ut till studenter som studerar termin sex. Det är den enda enkät som ger en möjlighet till jämförelse mellan studieorternas prekliniska utbildningar.

Handledningsenkät

Handledningsenkäten skickas ut till studenter som studerar termin nio. Undersökningen fokuserar särskilt på aspekter kopplat till den kliniska praktiken (VIL/VFU). Den bevakar och utvärderar kvaliteten på den kliniska utbildningen.

Läkarstudenternas bidrag avgörande för undersökningarna

SLF Student vill rikta ett varmt tack till alla studenter som svarat på enkäterna och möjliggjort sammanställningen av dessa rapporter! Svaren är avgörande för att resultaten ska bli meningsfulla, och eftersom dessa nationella enkäter är unika i sitt slag så är SLF Student angelägna om att fortsätta med denna verksamhet.

Respektive enkät skickas ut och publiceras vartannat år, en i taget, sedan 2010.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.