Hoppa till innehåll
Kalender
HBTQI i palliativ vård

HBTQI i palliativ vård

Att HBTQI-personer undviker vård på grund av tidigare negativa erfarenheter eller rädsla för att diskrimineras är en dokumenterad sanning. Men vad krävs för att förändra det? Och hur hjälper och stöttar vi patienten att vara sitt autentiska jag? Föreläsningen är ett samarbete mellan NRPV och Betaniastiftelsen

Efter denna eftermiddagskurs kommer du att bli HBTQI-medveten samt få metoder och symboler för att hjälpa patienten ut ur garderoben och in i en trygg vårdkontext. Dessutom får du tips och råd om bemötande, förhållningssätt och normkritiskt tänkande.

Föreläsningarna av Marion Englaborn, leg. vårdlärare och Eva-Lena Rindahl, leg. arbetsterapeut varvas med case och gruppdiskussioner. Du får med dig en medvetenhet, underlag och symboler som du kan använda i ditt arbete – oavsett vilken roll du har inom den palliativ vården. Kursen har forskningsbas och rymmer en samlad, mångårig erfarenhet av vård och omsorg.

Kursen är en del av Lindring bortom boten, en digital utbildningsserie för dig som arbetar med patienter med palliativa behov och deras närstående. Syftet är att utifrån nationella riktlinjer och aktuella frågor utveckla kompetensen hos olika professioner inom den palliativa vården.

Kostnad: 495kr exkl. moms. Kursintyg utfärdas.

I samarbete med Nationella Rådet för Palliativ Vård (NRPV).


Mer i kalendern

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare