fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

alt

Välkommen till Svensk Förening för Palliativ Medicin

Föreningens syfte är att främja utvecklingen av palliativ medicin i Sverige genom att verka för god utbildning i ämnet inom den medicinska professionen på alla nivåer, uppmuntra och främja forskning och utveckling inom ämnet samt sprida kunskap om vad som är förenligt med vetenskap och beprövad erfarenhet inom god palliativ vård.

SFPM Stipendium! Förlängd ansökan till 31/8

Svensk Förening för Palliativ Medicin utlyser härmed ett stipendium till fyra blivande specialister i palliativ medicin för deltagande i den årliga EAPC-kongressen (European Association for Palliative Care). 

Stipendiet täcker kostnaden för kongressavgiften för EAPC 6-8 oktober (ev resa och logi ingår ej) samt deltagaravgiften och logi för SFPMs höstmöte 25-26 november.

Inför höstmötet ska stipendiaterna tillsammans eller enskilt muntligt presentera en översikt av EAPC kongressens föredrag ca 4x45minuter, inklusive diskussioner. Stipendiet utbetalas efter redovisningen på höstmötet, sökande ska vara medlem i SFPM.

Ansökan är ett personligt brev med dina uppgifter och en bifogad utbildningsplan. Ansökan skickas senast 2021-08-31 till stipendium@sfpm.se 

SFPM styrelse förbehåller sig rätten utifrån ansökningarna att utse stipendiaterna. 

Planerar du eller känner till kommande utbildningar i Palliativ medicin?

SFPM`s styrelse tar gärna emot information om du planerar eller känner till kurser, utbildningstillfällen, workshops eller andra möten som handlar om fortbildning i palliativ medicin/vård!

Lyssna på Bertil Axelsson i podden Psykologsnack om Palliativ vård!

Bertil Axelsson samtalar och delar med sig om palliativ vård!

Lyssna via Apple podcast

Lyssna via webben

Dags att söka Nordiska specialistkursen i Palliativ Medicin 2021-23

Nyheter

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem