Hoppa till innehåll
Nyheter
eHälsoläkarnas tre ståndpunkter

eHälsoläkarnas tre ståndpunkter

I samband med 2023 års sista medlemsmöte diskuterade och presenterade föreningen tre ståndpunkter som sammanfattar vad vi i föreningen arbetar för.
Nyhet

Vi anser att läkare måste kliva fram för att utveckla vården till mer:

  • Innovativ - Vården utvecklas – och måste utvecklas – med stöd av nya digitala verktyg och arbetssätt. Läkarkåren måste vara med i utvecklingen för att bidra med det medicinska perspektivet, både som utvecklare och kravställare (annars gör någon annan det!) Alltså att tydligt axla ledartröjan för denna nödvändiga förändring.
  • Datadriven - Vi behöver dra nytta av den ökande mängden data på effektiva och förnuftiga sätt för att ge en vård av ännu högre kvalitet. Data måste samlas och presenteras på ett tillgängligt sätt så att den blir till nytta och läkarkåren måste både lära sig och få bättre förutsättningar för att ge vård utifrån större datamängder där AI/algoritmer behöver tillämpas för hantering och stöd.
  • Digifysisk - Färre behöver hjälpa fler när vårdbehoven ökar. Nya verktyg och arbetssätt måste ses som en självklar möjlighet för att vårdens medarbetare ska kunna – och orka – göra ännu större nytta för invånarna/våra patienter. Detta innebär tekniktillämpning som stöd för både vårdpersonal och patienter, samt bättre integration och kommunikation mellan system som vården och dess patienter.

Fler nyheter


Ny styrelse!

Magnus Röjvall, Capio Närsjukvård, Simon Nilsson, Region Gävleborg och Manuel Gonzalez, Region Västerbotten välkomnas som nya styrelsemedlemmar. Läs mer om dem under Om oss.


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare