Hoppa till innehåll

Möt eHälsoläkarföreningen

eHälsoläkarföreningen är för dig som tror på digitaliseringens möjligheter för hälso- och sjukvården. Vi arbetar utifrån den nationella digitaliseringsstrategin med fokus på innovation, kompetens och ledning. Vi medlemmar kommer från olika specialiteter och arbetsplatser och föreningen arbetar nära dem vi är till för, patienterna.

Det kostar inget att vara medlem i eHälsoläkarföreningen.

Nasim Bergman Farrokhnia
Ordförande, Ordförande, Överläkare, disputerad inom internmedicin och forskare knuten till KI SÖS.
Jag gjorde postdoc på SBU och är fortsatt aktiv som handledare och föreläsare vid Karolinska Institutet. Jag är också medgrundare till nationella forskarnätverket www.digitalcareresearch.se för utvärdering av digitala vårdtjänster i Sverige. Jag har tidigare arbetat som verksamhetsområdeschef på SÖS-akuten (2011-2017), Kvalitets- och forskningschef på Kry (2018-2020) och Sverigechef på Mindler (2021). Sedan knappt ett år finns jag på Microsoft, som hälso- och sjukvårdschef för Västeuropa, och närmast Norden E-Hälsoläkarna behövs för att proaktivt och sakligt driva den digitala transformationen av hälso- och sjukvården – i synnerhet viktiga är ledarskapet samt frågorna om hälsodata och utbildning/fortbildning i eHälsa.
Anders Sylvan
Vice ordförande, Tf Förbundsdirektör på Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Senior Advisor för E-hälsomyndigheten. Styrelseledamot för Socialstyrelsen. Jag har som kirurg och chef i vården haft förmånen att se digitaliseringens potential allt sedan 90-talet i bl.a uppbyggnaden av vårddata i kvalitetsregister och vård på distans (fd telemedicin). Jag har också som regionernas beställare fått vara med att kravställa framtidens vårdinformationssystem, som upphandlats och nu på bred front rullas ut. Eftersom jag brinner för kvalitetsutveckling har tillgängliggörandet av vårddata på nationell nivå varit ett starkt fokus under de senaste åren. När monopolet på medicinsk kunskap i rasande fart flyttar ut från professionen till patienten, kommer den ny läkarrollen att ställa krav på helt ny kunskap och digital mognad, för att kunna stärka patientens förutsättningar till hälsa. Jag stimuleras av att fortfarande få vara en del av den utvecklingen.
Isabelle Cehlin
Specialistläkare geriatrik, vd för Bonnier Healthcare Sweden, tidigare fackligt aktiv inom Sveriges yngre Läkare SYLF och redaktör för Moderna Läkare
Jag vill att läkare skall sitta i förarsätet för den digitala transformationen av sjukvården. Förändring måste ske och kommer att ske vare sig vi gillar det eller inte och måste vi var med och styra i rätt riktning. eHälsoläkarna är en plattform att påverka denna riktning och också en möjlighet att få en hemvist och engagera sig fackligt, även om karriären, tillfälligt eller permanent, fört en utanför den traditionella vården.
Christian Colldén
Jag är psykiater och disputerad inom kvalitetsutveckling och förbättringsarbete i vården. Idag arbetar jag som utvecklingschef för Närhälsan inom Västra Götalandsregionen.
Kontakta mig för frågor om organisation och ledning för att hämta hem effekterna av den digitaliseringen i vården.
Boel Mörck
Överläkare inom reumatologi, Digitaliseringsdirektör Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Ledningsansvarig införande Millennium i VGR.
Varit med i Svensk Reumatologisk Förenings (SRF) styrelse och leder arbetet med ledarskapsutveckling för nyblivna specialister sedan 2015 för föreningens räkning. Stort intresse för verksamhetsutveckling, vilket lett in på digitaliseringsspåret med dess verktyg och arbetssätt. Nu utlånad 50% för ett regionalt samordningsuppdrag för Framtidens Vårdinformations Miljö (FVM) i VGR. Initiativtagare till övergripande satsningar på SU som Digitaliseringslyftet och DigITSU.
Caroline Schön
Specialistläkare inom allmänmedicin. Digitaliseringschef i Primärvården på Region Skåne och verksamhetschef för Primärvården Skåne online.
Tidigare erfarenhet som verksamhetschef för vårdcentralen Sjöbo dit kosan gärna och så ofta det går styrs för fysiskt kliniskt arbete. Brinner för att digitalisera klokt och balanserat och med fokus på att göra patientens vård så sammanhängande men sömlös den kan vara. Mitt ledord är TEAM- together everyone achieves more och jag ser Ehälsoläkarföreningen och vårt arbete som en stark gemensam kraft i dessa frågor.
Henrik Kangro
Specialistläkare inom internmedicin och hematologi verksam vid Helsingborgs Lasarett.
Jag har varit med och byggt upp den första digitala vårdtjänsten i Sverige, Min Doktor, med fokus på hur tekniken kan bidra till effektivare vårdprocesser, bättre kvalitetsarbete och ökad patientdelaktighet.
Kristina Tägil
Senior Physician Executive på Cerner AB. Specialistläkare i klinisk fysiologi och nuklearmedicin.
Jag arbetar sedan 20 år i privata näringslivet, i gränsskiktet mellan sjukvård och teknologi, och har startat ett par företag inom det vi idag kallar e-hälsa. Det första startades 1999 och tog med hjälp av machine learning fram mjukvara för tolkning av medicinska bilder. Det senaste var ett SaaS-företag som utvecklar appar till patienter, sjukvårdspersonal och vetenskapliga konferenser. Sedan 2 år arbetar jag på Cerner AB, ett globalt företag som utvecklar digitala ekosystem för sjukvården, bland annat de nya journalsystemen till Region Skåne och VGR. För att behålla kontakten med kliniken arbetar jag ett par gånger i månaden även kliniskt.
Erica Bonns
Specialistläkare i pediatrik. Chief Medical Officer Northern Europe Dedalus.
Tidigare erfarenhet fackligt från sylf o divisionsombud Karolinska. Tidigare läkarchef barnakuten SÖS. APLS-instruktör. Forskar inom ehälsa och digitalisering.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare