Hoppa till innehåll

Möt eHälsoläkarföreningen

Vi som driver eHälsoläkarföreningen är en diversifierad grupp, som tillhör olika specialiteter och kommer från olika typer av verksamhet, privat som offentlig. Det är inte specialitet eller arbetsplats som förenar oss utan ett intresse för innovation och tro på möjligheten att nya lösningar kan underlätta för oss att bedriva god vård även framöver.

Det kostar inget att vara medlem i eHälsoläkarföreningen.

Nasim Bergman Farrokhnia
Ordförande, Överläkare och forskare knuten till KI SÖS (Institutionen för Klinisk Forskning och Utbildning vid Södersjukhuset i Stockholm)
Jag är specialist och disputerad inom internmedicin, gjorde postdoc på SBU och är fortsatt aktiv som handledare och föreläsare vid Karolinska Institutet. Jag är också medgrundare till nationella forskarnätverket www.digitalcareresearch.se för utvärdering av digitala vårdtjänster i Sverige. Jag har tidigare varit verksamhetsområdeschef på SÖS-akuten, och sedan chefsläkare och kvalitets- och forskningschef hos digitala vårdgivaren Kry. Idag är jag Sverigechef på Mindler, som är digital vårdgivare inom psykisk hälsa. E-Hälsoläkarna behövs för att proaktivt och sakligt driva den digitala transformationen av hälso- och sjukvården – i synnerhet viktiga är ledarskapet samt frågorna om hälsodata och utbildning/fortbildning i eHälsa.
Anders Sylvan
Vice ordförande, Tf Förbundsdirektör på Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg
Senior Advisor för E-hälsomyndigheten. Styrelseledamot för Socialstyrelsen. Jag har som kirurg och chef i vården haft förmånen att se digitaliseringens potential allt sedan 90-talet i bl.a uppbyggnaden av vårddata i kvalitetsregister och vård på distans (fd telemedicin). Jag har också som regionernas beställare fått vara med att kravställa framtidens vårdinformationssystem, som upphandlats och nu på bred front rullas ut. Eftersom jag brinner för kvalitetsutveckling har tillgängliggörandet av vårddata på nationell nivå varit ett starkt fokus under de senaste åren. När monopolet på medicinsk kunskap i rasande fart flyttar ut från professionen till patienten, kommer den ny läkarrollen att ställa krav på helt ny kunskap och digital mognad, för att kunna stärka patientens förutsättningar till hälsa. Jag stimuleras av att fortfarande få vara en del av den utvecklingen.
Isabelle Cehlin
Specialistläkare geriatrik, VD för Bonnier Healthcare Sweden, tidigare fackligt aktiv inom Sveriges yngre Läkare SYLF och redaktör för Moderna Läkare
Jag vill att läkare skall sitta i förarsätet när den digitala revolutionen transformerar sjukvården. Förändring måste ske och kommer att ske vare sig vi gillar det eller inte och måste vi var med och styra i rätt riktning. eHälsoläkarna är en plattform att påverka denna riktning och också en möjlighet att få en hemvist och engagera sig fackligt, även om karriären, tillfälligt eller permanent, fört en utanför den traditionella vården.
Fredrik Öberg
Bitr. överläkare, PMI Anestesi och Intensivvård, Karolinska Universitetssjukhuset Solna
I botten är jag matematiker och har även studerat logik och teknisk fysik vid LiTH. Jag har drivit ett stort antal projekt med IT- och informatikinriktning inom vården både regionalt och nationellt. Jag är även engagerad i Origoprogrammet, och i bildandet av Centrum för datadriven hälsa (CDDH) vid Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) – ett tvärvetenskapligt forskningscentrum med fokus på infrastrukturfrågor inom hälsodata.
Boel Mörck
Överläkare inom reumatologi, Medicinsk Informationsdirektör, Sahlgrenska Universitatssjukhuset.
Varit med i Svensk Reumatologisk Förenings (SRF) styrelse och leder arbetet med ledarskapsutveckling för nyblivna specialister sedan 2015 för föreningens räkning. Stort intresse för verksamhetsutveckling, vilket lett in på digitaliseringsspåret med dess verktyg och arbetssätt. Nu utlånad 50% för ett regionalt samordningsuppdrag för Framtidens Vårdinformations Miljö (FVM) i VGR. Initiativtagare till övergripande satsningar på SU som Digitaliseringslyftet och DigITSU.
Caroline Schön
Specialistläkare inom allmänmedicin. Digitaliseringschef i Primärvården på Region Skåne och verksamhetschef för Primärvården Skåne online.
Tidigare erfarenhet som verksamhetschef för vårdcentralen Sjöbo dit kosan gärna och så ofta det går styrs för fysiskt kliniskt arbete. Brinner för att digitalisera klokt och balanserat och med fokus på att göra patientens vård så sammanhängande men sömlös den kan vara. Mitt ledord är TEAM- together everyone achieves more och jag ser Ehälsoläkarföreningen och vårt arbete som en stark gemensam kraft i dessa frågor.
Henrik Kangro
Medicinsk chef hos vårdgivaren Min Doktor. Specialistläkare inom internmedicin och hematologi.
Jag har varit med och byggt upp den första digitala vårdtjänsten i Sverige med fokus på hur tekniken kan bidra till effektivare vårdprocesser, bättre kvalitetsarbete och ökad patientdelaktighet.
Kristina Tägil
Senior Physician Executive på Cerner AB. Specialistläkare i klinisk fysiologi och nuklearmedicin.
Jag arbetar sedan 20 år i privata näringslivet, i gränsskiktet mellan sjukvård och teknologi, och har startat ett par företag inom det vi idag kallar e-hälsa. Det första startades 1999 och tog med hjälp av machine learning fram mjukvara för tolkning av medicinska bilder. Det senaste var ett SaaS-företag som utvecklar appar till patienter, sjukvårdspersonal och vetenskapliga konferenser. Sedan 2 år arbetar jag på Cerner AB, ett globalt företag som utvecklar digitala ekosystem för sjukvården, bland annat de nya journalsystemen till Region Skåne och VGR. För att behålla kontakten med kliniken arbetar jag ett par gånger i månaden även kliniskt.
Erica Bonns
Specialistläkare i pediatrik Medicinsk Chef VisibaCare, arbetar med AI, triagering.Specialistläkare i pediatrik Medicinsk Chef VisibaCare, arbetar med AI, triagering.
Tidigare erfarenhet fackligt från sylf o divisionsombud Karolinska. Tidigare läkarchef barnakuten SÖS. APLS-instruktör. Forskar inom ehälsa och digitalisering.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar