Hoppa till innehåll

Idag, fredag 28/1, har medlemsadministrationen stängt. Hitta svar på dina frågor om medlemskapet i Läkarförbundets frågor och svar

Välkommen till eHälsoläkarföreningen

Den digitala revolutionen har nått sjukvården och hur vi bedriver god vård stöps nu om i grunden. Vi vill säkerställa att läkare är med och styr denna utveckling. eHälsoläkarföreningen är en nybildad förening som påbörjat sitt arbete under 2019.

I mars blev föreningen upptagen som intresseförening i Sveriges läkarförbund och i maj månad hölls val av ordförande.

Mål inom eHälsoläkarföreningen

I verksamhetsplanen för Sveriges läkarförbund, Strategi 2020, ligger under initiativ C – Sjukvårdspolitik ett mål C3 som stipulerar att ”Läkarprofessionen ska vara en ledande aktör inom utvecklingen av e-hälsotjänster”. Detta mål är eHälsoläkarföreningen ledstjärna. I september 2019 har eHLF ett arbetsmöte där verksamhetsplan fastställs.
Vi är en intresseförening vilket innebär att du som är intresserad av dessa frågor är välkommen att engagera dig hos oss oavsett vilken yrkesförening du tillhör, och även om du i dagsläget inte är medlem i Sveriges läkarförbund.

Arbetet inom våra fokusområden sker i våra råd som i dagsläget omfattar: Utbildningsrådet, Innovationsrådet samt vårt Vetenskapliga Råd.

Kontakta oss om du vill veta mer om vårt arbete eller engagera dig i något av våra råd.

Nyheter

Välkomnar ny styrelse!

I samband med det digitala årsmötet 14 maj valde eHälsoläkarföreningen en ny styrelse. Nasim Farrokhnia (Mindler) fick förnyat förtroende som ordförande och Anders Sylvan (Svenskt Ambulansflyg) valdes till vice ordförande.

Nationell plattform för hälsodata

Föreningens första policydokument antogs av styrelsen 20 januari 2020, efter gediget förarbete av en arbetsgrupp med efterföljande remissrunda bland föreningens medlemmar. I dokumentet pekar vi på behovet att utveckla en gemensam nationell plattform för hälsodata, där svenska staten bör ta …

Kontakta oss

Nasim Farrokhnia
ordförande
Kontakt via e-post

Bli medlem

Bli medlem i vår förening
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar
SLF.se