Hoppa till innehåll

”En bra arbetsmiljö för läkare innebär en patientsäker vård”

Genom att vara medlem i Läkarförbundet vill Taymaz Foladi förbättra förutsättningarna för läkarna – och samtidigt vården för patienterna.

För mig har det alltid varit självklart att vara med i facket. Jag insåg tidigt att frågor som rör arbetsmiljön är viktiga, just för att det blir bättre vård för patienterna när doktorn också mår bra på jobbet, säger Taymaz Foladi, specialist i allmänmedicin.

Han menar att läkare inom primärvården ofta har en tuff arbetsmiljö då uppdraget har ökat i omfattning, men resurserna inte har följt med.

”Det är en trend vi måste vända på”

Många kollegor hoppar av eller byter specialitet för att det blir för tungt. Det är en trend vi måste vända på, säger Taymaz Foladi.

En primärvårdsreform är ett sätt att förbättra förutsättningarna för läkarna att bedriva bra vård.

 Läkarförbundet jobbar aktivt med att försöka reformera primärvården, säger han och nämner särskilt att varje patient ska vara listad hos en namngiven läkare.

”Facket en viktig tillgång i karriären”

För Taymaz är Läkarförbundets medlemsrådgivning en slags trygghet. Han har fått hjälp när det gäller lönefrågor, juridik och etiska ställningstaganden.

– Facket har varit en viktig tillgång för mig i min karriär. Jag har fått svar på frågor som gäller lönestatistik, men också om mina rättigheter och skyldigheter på arbetsplatsen, säger Taymaz Foladi.

– Det ligger liksom i vår roll som läkare att se till att vi har de bästa förutsättningarna för att bedriva så bra vård som möjligt. Vi kämpar för våra patienter.


Medlem i Läkarförbundet

”Det blir mycket enklare att lyckas med karriären”

Douglas Sematimba
AT-läkare

Douglas Sematimba vet hur lång resan är till en svensk läkarlegitimation och vad som förenklar vägen dit.

”En bra arbetsmiljö för läkare innebär en patientsäker vård”

Taymaz Foladi
ST-läkare

Genom att vara medlem i Läkarförbundet vill Taymaz Foladi förbättra förutsättningarna för läkarna – och samtidigt vården för patienterna.

"Bättre förutsättningar med hjälp av facket"

Victoria Jansson
AT-läkare

Forskning, utbildning och lön. Det är några av de frågor som gjort att Victoria Jansson valt att gå med i Läkarförbundet.

Regionens beslut hade tvingat privatläkare att slå igen

En facklig framgång

Region Stockholm beslöt att ta bort ”fria nyttigheter” för sina taxeläkare, men beslutet revs upp efter att Läkarförbundet och Privatläkarföreningen gick in och hjälpte cirka 60 taxeläkare skriva en överklagan. Resultatet får betydelse för läkare i hela landet.

En nybliven läkare fick värdefulla verktyg

Exempel från medlemsrådgivningen

Att vara medlem i Läkarförbundet är en värdefull investering för hela livet. Sara Altino är jurist och ombudsman på Läkarförbundet. Här berättar hon om ett av många exempel på hur vi hjälper alla läkare under hela karriären.

18 månadslöner och extra pensionsavsättning efter lyckad förhandling

Exempel från medlemsrådgivningen

Efter ett felaktigt omplaceringsbeslut ville arbetsgivaren ge läkaren 12 månadslöner i kompensation. Med hjälp av Läkarförbundets ombudsman förhandlades detta upp till 18 månadslöner och en extra pensionsavsättning.


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar