fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info 25/6 har medlemsrådgivningen stängt. Öppet som vanligt igen 28/6. Här hittar du vår kunskapsbank för medlemmar.

Extra semesterdag!

Eftersom nationaldagen i år infaller på en söndag kan du ha rätt till en ledig dag om du jobbar på annandag pingst. Ledigheten ska läggas ut under året och kan ej sparas. Prata med din närmaste chef eller din HR-funktion om vad som gäller för just dig.

Information om covid-19

För uppdaterad information om covid-19 (coronaviruset) så hänvisar vi till Läkarförbundets sidor. Du hittar dem här.

Nyheter

Rapport från styrelsen - juni

På junimötet diskuterades bland annat strategier för löneförhandlingar avseende 2021 samt läkarbristen inom psykiatrin. Styrelsen tog även upp det nya förlag till lokalt kollektivavtal som gäller måltidsuppehåll/lunch på akuten som har kommit från arbetsgivaren. Vi ansåg att det behöver kompletteras …

Rapport från styrelsen - april

Vid gårdagens styrelsemöte rapporterades att lönerevisionen ör 2020 är klar. Nu vidtar den för 2021 och den inleds med överläggningar på regional nivå 4/6. Frågan om måltidsuppehåll eller lunch på akutmottagningen bereddes vidare och tanken är att sluta ett lokalt …

Rapport från styrelsen - mars

Årsmötet hölls digitalt och ca 30 medlemmar deltog. Vår förbundsordförande Sofia Rydgren Stale hade ordet. Ny styrelse är konstituerad. Marie Wedin kvarstår som ordförande, Pär-Inge Bergkvist som sekreterare och Per Hammarlund som kassör.  Alexander Siotis efterträder Cecilia Rydén som vice …

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem