fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Rätt till en ledig dag?

Nationaldagen den 6 juni inföll i år på en lördag. Detta innebär att heltidsanställda som omfattas av Läkarförbundets kollektivavtal på de olika avtalssektorerna ska kompenseras med en ledig dag under året om man fullgjort arbetstid på annandag pingst. Glöm inte bort att
ansöka om detta hos din arbetsgivare!

Mer information.

Information om covid-19

För uppdaterad information om covid-19 (coronaviruset) så hänvisar vi till Läkarförbundets sidor. Du hittar dem här.

Bästa läkarchef 2019!

Lina Hjärpe Skoglund, medicinkliniken Ängelholms sjukhus utsågs till Bästa läkarchef 2019 på NVSLs årsmöte 2020-03-04.

”Lina är en chef som står med båda fötterna i den kliniska ”myllan” och därmed har stor förståelse för den verksamhet hon leder.… Hon ger en realistisk men ändå hoppfull bild av vårdens verklighet och vad vi faktiskt kan och måste göra för att det skall bli så bra som möjligt.” (utdrag ur motiveringen)

Marie Wedin, ordförande NVSL, och Lina Hjärpe Skoglund

Nyheter

Rapport från styrelsen - oktober

På gårdagens styrelsemöte diskuterades två intressanta frågor: Den första var om hur vi kan vara med och påverka lönenivåerna för de nya BT-tjänsterna. Det är av vikt att vara med och sätta standarden redan från början. Den andra frågan berörde …

Rapport från styrelsen - september

På agendan för styrelsemötet stod bland annat diskussion kring de senaste turerna kring sjukhusbygget i Helsingborg samt remisserna Läkares arbete med sjukskrivningsärenden, Ökad trygghet för visselblåsare och En moderniserad arbetsrätt. Styrelsen gladdes åt att få utse ytterligare två klinik- och …

Rapport från styrelsen - augusti

Styrelsen sammanträde 20 augusti kretsade mycket kring fullmäktige i november som i år kommer att genomföras. Sofia Rydgren Stale, kandidat till ordförandeposten, presenterade sig och sina tankar.  Styrelsen godkände fyra motioner samt ett remissvar på förbundets strategi och politiska program …

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.