Hoppa till innehåll
Nyheter
Avtalspodd: Från fikarumsgnäll till fackligt engagemang

Avtalspodd: Från fikarumsgnäll till fackligt engagemang

Annika Östling är allmänläkare i Östersund, nyvald ledamot i Läkarförbundets förbundsstyrelse och fackligt aktiv i Jämtlands läkarförening. I vår nya avtalspodd berättar hon om sitt fackliga engagemang som har bidragit till bättre jourersättningar för läkarna i Jämtland men också en större känsla av sammanhang för henne personligen.
Nyhet
Läkaravtal 2024
avtalsrörelsen 2024 podd

Tillsammans med programledare Silvia Kakembo och Ove Rang, chef för avtal och juridik på Läkarförbundet, pratar Annika Östling om varför läkare ska engagera sig fackligt och vad lokalfackligt arbete och samverkan innebär i praktiken. Annika är nyvald ledamot i Läkarförbundets förbundsstyrelse.


Fler nyheter


Gotland får dispens för dygnsvila

Gotland är den första regionen som får dispens för de nya reglerna kring dygnsvila. Läkare inom två verksamheter vid Visby lasarett beviljas undantag. Bristen på läkare på ön är ett viktigt skäl till beslutet.
Nyheter


Dagens Medicin debatt: Vi som arbetar i vården behöver tolken

Regionstyrelsen i Blekinge har fattat beslut om att införa tolkavgifter i sjukvården som ett incitament för att fler ska lära sig svenska. Svenska läkaresällskapet och Sveriges läkarförbund befarar att fler regioner ska följa efter och vill varna för att tolkavgifter …
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Avtalspodd: Från fikarumsgnäll till fackligt engagemang