Hoppa till innehåll
Nyheter
Avtalspodd: Från fikarumsgnäll till fackligt engagemang

Avtalspodd: Från fikarumsgnäll till fackligt engagemang

Annika Östling är allmänläkare i Östersund, nyvald ledamot i Läkarförbundets förbundsstyrelse och fackligt aktiv i Jämtlands läkarförening. I vår nya avtalspodd berättar hon om sitt fackliga engagemang som har bidragit till bättre jourersättningar för läkarna i Jämtland men också en större känsla av sammanhang för henne personligen.
Nyhet
Läkaravtal 2024
avtalsrörelsen 2024 podd

Tillsammans med programledare Silvia Kakembo och Ove Rang, chef för avtal och juridik på Läkarförbundet, pratar Annika Östling om varför läkare ska engagera sig fackligt och vad lokalfackligt arbete och samverkan innebär i praktiken. Annika är nyvald ledamot i Läkarförbundets förbundsstyrelse.


Fler nyheterVårdkrisen började långt innan inflationen skenade

I en intervju med SVT framhöll statsminister Ulf Kristersson att han inte ville kalla det allvarliga läget inom vården för en vårdkris. Statsministern menade att sjukvården har det tufft varje sommar och framhöll att den nuvarande krisen inom vården i …
Nyheter

Läkarförbundet lyfter god och nära vård på Almedalen

Idag arrangerar Läkarförbundet ett seminarium om skälen till att omställningen till god och nära vård går så långsamt. En utgångspunkt för samtalet är förbundets kartläggning av regionernas arbete mot riktvärdet 1 100 invånare per specialistläkare i primärvården.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Avtalspodd: Från fikarumsgnäll till fackligt engagemang