Hoppa till innehåll
Nyheter
Bastjänstgöringen fyller 1 år

Bastjänstgöringen fyller 1 år

Nu har det gått ett år sedan bastjänstgöring (BT) infördes i Sverige. Det innebär att alla som då inte gjort sin AT i Sverige stället skulle genomföra en BT. Men hur har det gått? Vi har ställt några frågor till läkaren Farah Moghadam, som snart går i mål med sin bastjänstgöring.
Nyhet

Har det varit enkelt att få information om vad som gäller kring bastjänstgöringen, BT?

När jag sökte min bastjänstgöring fanns det inte mycket information om vad som gäller, men ju närmare införandet av BT vi kom, desto mer information fanns det att få. På Läkarförbundets hemsida hittade jag en hel del svar och hänvisade även andra kollegor dit.

Hur har vägen sett ut till den tjänst du har idag?

Efter min läkarutbildning jobbade jag på olika kliniker i Stockholm under ett år, innan BT infördes.

Hur ser dina placeringar ut?

BT i Stockholm består av fyra block; akutsjukvård, psykiatri, geriatrik och primärvård. Jag blev placerad på Södersjukhuset. Därefter fick jag resterande placeringar i södra Stockholm.  Bastjänstgöringen är totalt på ett år och jag har nu bara två månader kvar!

Hur fungerar bastjänstgöringen på din arbetsplats?

Det skiljer sig lite åt beroende på vilken placering man är på. Jag får handledning en gång i veckan och varje tisdagseftermiddag har vi utbildning och möte tillsammans med alla BT-läkare.

Har du några råd till de som står inför att söka BT-tjänst?

Tidigare arbetserfarenhet inom vården och forskning är meriterande. Att sedan visa engagemang och nyfikenhet skapar goda förutsättningar inför bastjänstgöringen.

Tack för att du har delat med dig av dina erfarenheter om bastjänstgöringen Farah och lycka till i din fortsatta karriär som läkare!

Bli medlem i Läkarförbundet du också

Som medlem i Läkarförbundet får du hjälp och stöd under hela karriären

Fler nyheter


Läkare undantas från förslag om anmälningsplikt

Idag presenterades utredningen om offentliganställdas plikt att rapportera papperslösa till polisen och Migrationsverket. Läkarförbundet har från början varit kritiska till initiativet. Utredningen föreslår nu en rad undantag, bland annat för vården.
Nyheter

En dag för att rikta fokus på antibiotikaresistens

Antibiotikaresistens är ett stort problem som behöver uppmärksammas mer. Därför har vi pratat med Lars Rocksén, Specialistläkare Anestesi och intensivvård och Förste vice ordförande i Läkarförbundet, idag på European Antibiotic Awareness Day.
Nyheter

Läkare prisade på förbundets fullmäktige 

Sveriges läkarförbund delar varje år ut hederspriser för att uppmärksamma medlemmar som gjort extra insatser för läkarkåren eller förbundet. På årets fullmäktige fick Christer Andersson pris för sitt ledarskap och Thomas Zilling fick en utmärkelse för sina insatser för förbundet.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare