Hoppa till innehåll
Nyheter
Behovet av vila och återhämtning är stort

Behovet av vila och återhämtning är stort

Det finns ett känt bibelcitat om en tid för allt: en tid att gråta, en tid att älska, att läka och en tid att bygga upp, skriver Heidi Stensmyren, ordförande Sveriges läkarförbund, i sommarens signerat i Läkartidningen.

Nyhet
Heidi Stensmyren, ordförande 2014-2020 Sveriges läkarförbund

”17 veckor har passerat sedan WHO proklamerade covid-19 som en pandemi. I Sverige har hittills närmare 5 500 personer avlidit, och drygt 2 400 personer har intensivvårdats. Och även om smittan för närvarande tycks ha mattats av nationellt så pågår en ökad regional spridning. Vad man så här mitt i sommaren kan konstatera är att vi ännu inte sett slutet av pandemin.”

”Det har varit en mycket intensiv tid inom Läkarförbundet med hastigt inkallade möten i princip alla dagar i veckan, akuta förhandlingar samt snabb omställning av hela verksamheten. Vi har under våren veckovis haft digitala avstämningar med lokalföreningar och de lokala skyddsombuden. Den kompetens som finns där ute, hos våra lokala företrädare, är på många sätt ryggraden i att vi har kunnat klara den här våren.”

Jag önskar er en bra sommar! Behovet av vila och återhämtning är stort, hälsar Heidi Stensmyren.


Fler nyheter


Fler läkare söker sig utomlands

I en artikel i Läkartidningen kommenterar Sofia Rydgren Stale rapporterna om att fler läkare ansöker om att få arbeta i andra länder.
Nyheter

Nu börjar förberedelserna för nästa avtalsrörelse 

Nyligen träffades Läkarförbundets förhandlingsdelegation för att utvärdera det nya avtalet och påbörja nästa avtalsrörelse. Avtalet är ettårigt och redan i höst ska förbundet lämna över nya yrkanden till SKR. Samtidigt förhandlas nu lokala avtal fram i regionerna. 
Läkaravtal 2024

Flexpension för privatanställda läkare

Från och med den 1 juli får läkare som arbetar på privata företag som har kollektivtal med Vårdföretagarna flexpension. Det innebär ökade pensionsavsättningar och en förstärkt rätt att gå ner i arbetstid med syfte att gå i pension tidigare.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Behovet av vila och återhämtning är stort