Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Nyheter
Personer med psykisk ohälsa måste få rätt hjälp i tid

Personer med psykisk ohälsa måste få rätt hjälp i tid

Psykisk ohälsa är ett växande samhällsproblem. Vardagen kan bli ohållbar för den som drabbas, samtidigt som vården inte har kapacitet att fånga upp dem som behöver hjälp.

Nyhet

Vi möter Evelina som efter många år av problem med ADHD äntligen hamnat rätt och Ethel som tar hand om sin son Jonas som har diagnosen schizofreni. Vi får också möta Olle Hollertz, överläkare i psykiatri, som efter många år inom psykiatrin ger sin syn på hur viktigt det är med en fast läkare, kontinuitet och tillgänglighet i vården. Psykisk ohälsa behöver uppmärksammas tidigt och individen måste få rätt insatser.

I serien ”Hur mår vården?” reser vi runt i Sverige och tar tempen på den svenska vården. Vi möter patienter och tar del av deras berättelser. Genom dem kommer vi också i kontakt med läkare, vårdpersonal och anhöriga. Vi besöker vårdcentraler, sjukhus och annan verksamhet där vi får en inblick i patientens resa. Genom deras historier får du som tittare också förståelse för vad som har lett till en positiv förändring.


Fler nyheter


Nytt avtal klart för läkare i regioner och kommuner

Läkarförbundet och SKR/Sobona har kommit överens om ett nytt avtal som reglerar villkoren för läkare anställda i regioner och kommuner. Avtalet löper på ett år och ger läkarna lägst 3,3 procent i kollektiv löneökning.
Nyheter

Kompensation för övertid viktigt yrkande i avtalsrörelsen 

Vilka villkor som ska gälla vid övertidsarbete regleras i kollektivavtal eller i anställningsavtal. Många läkare får inget val när de skriver på sitt anställningsavtal, utan förväntas avstå kompensation för sin övertid. Detta är ett stort problem tycker Läkarförbundet och yrkar …
Nyheter

Läkarförbundet i Ekot: Sjukvården klarar inte av Natos krav

Sveriges Natomedlemskap ställer krav på att sjukvården snabbt ska kunna hantera ett stort antal skadade. Sofia Rydgren Stale medverkar i Ekot idag och lyfter bristen på personal som det främsta skälet till att Sveriges kapacitet inte är tillräcklig.
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Personer med psykisk ohälsa måste få rätt hjälp i tid