Hoppa till innehåll
Visar 171 – 180 av totalt 357 träffar

Sacos styrelse möter Ukrainas ambassadör

I samband med ett besök på torsdagen av Andrii Plakhotniuk, Ukrainas ambassadör i Sverige, antog Sacos styrelse ett uttalande om Rysslands invasion av Ukraina.
Nyheter

Vårmingel på Läkarförbundet!

Under ett mingel på Läkarförbundet ställde vi frågor till vårdens viktigaste politiska beslutsfattare för att få deras svar på hur våra medlemmars viktigaste frågor ska kunna lösas politiskt.
Nyheter

Insamling till stöd för Ukrainas folk

En grupp läkare i Stockholm anordnar en insamling av förnödenheter och förbrukningsmateriel till den drabbade civilbefolkningen i Ukraina. Nätverket har ett kontaktnät från Lviv till Luhansk och får dagliga uppdateringar om växande behov och resursbrist.
Nyheter

Lyssna på rysk vårdpersonal!

Ryska läkare, sjuksköterskor och sjukvårdare har framfört ett upprop för fred och krav på att invasionen av Ukraina upphör. Läkarförbundet framför vårt stöd genom ett brev till ordföranden för National Medical Chamber of Russia.
Nyheter

Nu måste vi rusta vården för framtiden

Idag presenterades Coronakommissionens slutbetänkande. Nu vill vi att debatten ska handla om hur vi tillsammans kan lösa de strukturella problem som i stor utsträckning var kända långt innan pandemin.
Nyheter

Primärvårdspropositionen är på rätt väg  

Primärvårdspropositionen innebär steg i rätt riktning för att åtgärda svensk primärvårds stora bristområden: tillgänglighet och kontinuitet. Nina Rehnqvist med flera uttrycker farhågor, i sin debattartikel i SvD den 18 februari, att det sker på bekostnad av begränsad valfrihet. Vi håller …
Nyheter

En seger – regeringen lyfter bristen på vårdplatser

Regeringen har idag meddelat att Sverige behöver fler vårdplatser. Det är en framgång för Läkarförbundets medlemmar. Vi ser med glädje på att regeringen ändrat sin linje och nu talar i klartext både om att beläggningsgraden är för hög och att …
Nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare