Hoppa till innehåll
Nyheter
Nyhetsbrev SPLF Oktober 2018 om momsfrågan

Nyhetsbrev SPLF Oktober 2018 om momsfrågan

I detta nyhetsbrev kan du läsa om senaste nytt i momsfrågan och skattekursen i December.

Nyhet
Nyhetsbrev

Moms på konsulttjänster?

Som jag skrev i september så är det många som är oroliga efter domen i Högsta förvaltningsrätten som momsbelägger konsulttjänster inom vården. Skatteverket utreder vilka konsekvenser detta kommer att få. Det kan bli omtumlande! Risken är att en stor del av sjukvården inte längre kommer att vara momsbefriad. Vi har varit i kontakt med Skatteverket via flera kanaler och försöker att minimera skadan som kan bli följden av den här domen.

Läget är fortsatt oklart. Vi hoppas att informationen från Skatteverket dröjer då det talar för att de tar våra och andras argument på allvar.

Vi har fått besked att eventuella ändringar av momsreglernas tolkning inte kommer att gälla retroaktivt. Vi har även anfört att omställningstiden måste vara lång då många avtal är fleråriga och ändrade regler kräver tid för anpassning.

Det vi kan råda till idag är att inte teckna långa kontrakt som konsult utan att frågan om moms är adresserad så att man klart anger vem som skall stå för kostnaden om momsreglerna ändras. Detta gäller även kontrakt med offentliga uppdragsgivare och inte bara kontrakt via bemanningsföretag eller privata vårdgivare.

Frågan återkommer. Kolla gärna får hemsida av och till om detta. https://slf.se/privatlakarforeningen/

Skattekursen i december.

Vår skattekurs för privatläkare med Bo Svensson återkommer som tidigare meddelats. Datum är 6/12 och platsen är Stockholm. Momsfrågan lär bli aktuell!

Anmälan: https://slf.se/privatlakarforeningen/nyheter/ekonomikurs-i-stockholm-6-12-18/

Sven Söderberg

Ordförande Svenska Privatläkarföreningen


Fler nyheter


Nyhetsbrev Mars 2024

Januari och februari har varit stabilt kalla och ogästvänliga, snö i vissa delar och iskallt regn samt hård blåst på andra ställen, men ändå är temperaturer på västkusten och i Skåne som vid en meteorologisk vår. Så rent statistiskt så …
Nyhetsbrev


Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Nyhetsbrev SPLF Oktober 2018 om momsfrågan