Hoppa till innehåll
Nyheter
Remiss-svar: Arbetsmiljöverkets förslag på ny författning avseende Arbetsplatsens utformning.

Remiss-svar: Arbetsmiljöverkets förslag på ny författning avseende Arbetsplatsens utformning.

Svenska företagsläkarföreningen SFLF, har inbjudits att lämna synpunkter på ovanstående rubricerade förslag till ny författning avseende arbetsplatsens utformning.

Nyhet
Remisser

Vi tillstyrker förslaget som ersätter AFS 1997:2, AFS 1998:2, AFS 2008:13 samt 2009:2

Att skapa en mer övergripande författning ser vi som positivt. Författningen ger ökad överblick, vilket är positivt för de som har att förhålla sig till arbetsplatsens utformning.

Det underlättar i ett implementerings-arbete av författningens innehåll.

Att yrkesverksamma arbetstagare fortfarande förolyckas på t.ex. byggarbets-platser är inte acceptabelt i ett modernt samhälle.

Ett övergripande och tydligt regelverk underlättar i arbete med undersökningar, riskbedömningar, åtgärder och kontroll av åtgärder. Ett övergripande och tydligt regelverk torde även underlätta för ett arbete med attityder bland medarbetare med ansvarstagande och respekt för varandras hälsa.

Sammanfattningsvis ställer sig SFLF positiv till Arbetsmiljöverkets förslag till ny författning avseende Arbetsplatsens utformning.

För styrelsen

Maria Henoch, suppleant SFLF


Fler nyheter


Ny ordförande – Stig Norberg

Numera delar jag min tid mellan ett pensionärsstatus och deltidsarbete som företagsläkare vid Globenhälsans mottagning i Haninge. Jag är bosatt i Tyresö. Jag har lång facklig erfarenhet. Den startade i…
Remisser

Utbildningsdag Utmattningssyndrom

Vi har glädjen att tillsammans med Christian Rück, psykiatriker, professor och författare till bl a Olyckliga i paradiset, bjuda in till en fysisk dag med föreläsningar varvat med kollegiala gruppsamtal…
Remisser

ST-KURS FARMAKOLOGI / UPDATE FARMAKOLOGI (digital kurs)

19 SEPTST-KURS FARMAKOLOGI / UPDATE FARMAKOLOGI (digital kurs) Digital kurs den 19 september kl 13-17 via Zoom. personKursledare: Monica Eneholm, monica.eneholm@gmail.com, 070 320 59 80 Den arbetande befolkningen behandlas med…
Remisser
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Remiss-svar: Arbetsmiljöverkets förslag på ny författning avseende Arbetsplatsens utformning.