fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under Kristi himmelsfärd (12-14 maj) har vi avvikande öppettider. Här hittar du alla aktuella öppettider.

Falska med handsprit, handskar och grönt munskydd.

Sjukvårdspersonal som insjuknat i covid under tjänst, vid resa till och från arbetet, eller i trånga arbetsytor som t ex personalrum ska ha den trygghet som arbetsskadeförsäkringen innebär. Arbetsgivaren bör stå för karensdag – och full lönekompensation och pensionsavsättning, och gravida ska inte exponeras för nya okända sjukdomar under tjänstgöring.

Motionerna presenterades och argumenterades för via länk av Elin Karlsson, andre vice ordförande Sjukhusläkarna, Anna Rask-Andersen, Sjukhusläkarna Uppsala och Sven Wallerstedt, Sjukhusläkarna Göteborg.

Under fullmäktiges första dag på onsdagen bifölls också Sjukhusläkarnas motion ”Att arbeta för att AFA Försäkring ska ge ersättning även för de sjukdomar – orsakade av arbetet – som inte finns med på ILO-listan.”

Det gick även bra för flera av Sjukhusläkarnas andra motioner, exempelvis ska förbundet nu verka för att Sveriges kommuner och regioner, ska bli en mer transparent organisation som i ökad grad tillämpar offentlighetsprincipen.

Läs Sjukhusläkarens sammanställning av fullmäktige och våra motioner här.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem