fbpx
Nyheter

Stöd i arbetet med intermediärvårdplatser

Behovet av intermediärvårdplatser ökar och alltfler efterfrågar en nationell definition av begreppet och generella riktlinjer. Arbetar du med frågan? Vi har tagit fram en folder med Sjukhusläkarens samlade kartläggning som du kan dela med kollegor och beslutsfattare.

Sjukhusläkare i nya förbundsstyrelsen

Två sjukhusläkare finns med i Läkarförbundets nya styrelse. Karin Båtelson, ordförande för Sjukhusläkarna, omvaldes till förste vice ordförande - utan motkandidat. Shokoufeh Manouchehrpour, ledamot i Sjukhusläkarnas styrelse och ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg, valdes in som ny ledamot.

Maria Furberg får Sjukhusläkarnas klimatstipendium

Maria Furberg är forskare och dubbelspecialist i infektionssjukdomar och allmänmedicin på Norrlands Universitetssjukhus. Hon får stipendiet för sitt engagemang och sin forskning inom klimat och hälsa med särskilt fokus på det arktiska området. – Det känns jätteroligt och det är …

Frågan som alltid är aktuell: Läkare som chefer

En av sjukhusläkarnas profilfrågor är att läkaren som chef. Det är en viktig fråga för att få en tydlig medicinsk styrning av verksamheten. Läkarförbundets ledarskapspolicy

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.