fbpx

I panelen medverkade Nicholas Aujalay, akutläkare,  Anne Liljedahl, ST-läkare i akutsjukvård och vice ordförande i SYLF och Nasim Farrokhnia, forsknings- och utbildningsansvarig på nättjänsten KRY. Samtliga var eniga om att vårdplatsbristen är ett stort problem i dagens sjukvård, och att som läkare går tid från att vårda patienter till att leta efter en ledig vårdplats.

Såväl innan som efter sjukhusvistelsen är ofta primärvården närmaste instans, så att samarbetet fungerar där är väsentligt för en fungerande vårdkedja för patienten.

– Var tidig med en vårdplan för patienten, och kommunicera med primärvården från våravdelningen, sa Nasim Farrokhia.

I många sammanhang framhålls de positiva effekterna av teknik och digital vård, som är bra på många sätt och kan frigöra vårdplatser –  men detta är inte svaret när äldre multisjuka behöver vårdplatserna. Paneldeltagarna framförde också att en nationell sjukvårdsförsäkring borde införas, så att de ekonomiska incitamenten för att ta emot patienter ökar.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.