Hoppa till innehåll
Nyheter
Magiskt tänkande kan inte trolla bort vårdplatsbristen, SKR!

Magiskt tänkande kan inte trolla bort vårdplatsbristen, SKR!

SKR hävdar att behovet av vårdplatser kan fortsätta att minska. För oss som arbetar i vården ter sig detta som helt verklighetsfrånvänt, skriver Sjukhusläkarnas ordförande Elin Karlsson i en debattartikel i DN.
Nyhet
Elin Karlsson, Sjukhusläkarnas ordförande

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) inbillar sig att antalet vårdplatser kan fortsätta att minska och trixar med statistiken i stället för att erkänna de allvarliga brister som finns. Under­dimensioneringen av IVA- och andra vårdplatser måste få ett slut. Läs Elin Karlssons debattartikel i Dagens Nyheter.


Fler nyheterSjukhusläkare: Här är våra största utmaningar just nu

Sjukhusläkarna har hört med representanter för föreningen lokalt för att få en aktuell lägesbild av vilka de största utmaningarna är i dagsläget. Den stora frågan som fortsatt är mest brännande för många är vårdplatsbristen.

”Värre i år jämfört med tidigare år”

Överfulla akutmottagningar, utlokaliserade patienter och korridorvård. Sjukhusläkarna har gjort nedslag, från Skellefteå i norr till Ystad i söder, och hämtat in ögonblicksbilder av läget under storhelgerna från lokalavdelningar i föreningen. På många håll har helgerna varit ovanligt tuffa.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Magiskt tänkande kan inte trolla bort vårdplatsbristen, SKR!