Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Nyheter
Med ett pennstreck kan din ostörda arbetsplats bli kontorslandskap

Med ett pennstreck kan din ostörda arbetsplats bli kontorslandskap

Just nu pågår många byggnationer inom den svenska sjukvården. Många saknar katastrofalt nog ostörda administrativa utrymmen för läkare. Därför är det glädjande att se att nya Ersta sjukhus i Stockholm har lyssnat på läkarna och bygger fasta arbetsplatser, istället för arbetsstationer i ett kontorslandskap.

Nyhet
Ritning, penna och linjal
Foto: Pixabay

– Läkares arbetsplatser kan med ett pennstreck ha gjorts om till diffusa kontorslandskap av folk som inte förstår sjukvård, säger Sjukhusläkarnas ordförande Karin Båtelson. Sjukhusläkare byter ofta arbetsplats mellan mottagning, olika vårdavdelningar, akuten, operation osv. Därför krävs det att man har en arbetsplats där mer långsiktiga eller krävande arbeten kan utföras, dessutom med respekt för sekretess. Kortsiktiga besparingar får inte styra. Jag hoppas att fler sjukhus kan följa efter.

Ersta diakoni uppger till Läkartidningen att man ser de fasta arbetsplatserna både som en viktig arbetsmiljöfråga och en rekryteringsfördel. Samtidigt har projektgruppen fokuserat på att öka den vanligtvis låga nyttjandegraden av läkares arbetsplatser genom att placera arbetsplatserna så nära patientarbetet som möjligt och göra det möjligt att ha telefon- eller videomottagning på rummen.

Läs artikeln om nya Ersta sjukhus i Läkartidningen 

 


Fler nyheter




Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Med ett pennstreck kan din ostörda arbetsplats bli kontorslandskap