Hoppa till innehåll

Vår medlemsservice, medlemsrådgivning och reception kommer att hålla stängt under påskhelgen från torsdag den 28 mars klockan 12.00 till tisdag den 2 april klockan 9.00.

Nyheter
Nu ligger den retroaktiva löneökningen i regionernas händer

Nu ligger den retroaktiva löneökningen i regionernas händer

Kollektivavtalet mellan Läkarförbundet, SKR och Sobona är klart. Sjukhusläkarnas ordförande Karin Båtelson kommenterar avtalet i tidningen Sjukhusläkaren:
– Nu får vi se om vi kan lita på regionerna. Den första perioden med en retroaktiv del är sifferlös, och här måste ordentlig ersättning ges för arbetet i coronapandemin. Vi har också ett gigantiskt uppdrag framför oss med att ta hand om all eftersatt vård.

Nyhet
Två porträttbilder, en man med kort grått hår och glasögon och en kvinna med brun page och lugg. Han har mörk kavaj och båda har ljusblå skjortor.
Torbjörn Karlsson, ledamot i Läkarförbundets förhandlingsdelegation och Karin Båtelson, ordförande Sjukhusläkarna och förste vice ordförande Läkarförbundet.

Torbjörn Karlsson, ledamot i Läkarförbundets förhandlingsdelegation och styrelseledamot i Sjukhusläkarna, kommenterar avtalet såhär:
– Inget avtal är någonsin så bra som man förväntar sig, men vi har nått framgångar som andra inte har nått, framför allt vad gäller retroaktivitet för arbetet under coronapandemin. Vi fick också in en del skrivningar om unga läkares usla lönesituation. Det kommer att göras en översyn av läkares löneutveckling tidigt i karriären. Det är viktigt att den här gruppen uppmärksammas och uppvärderas av arbetsgivaren, säger Torbjörn Karlsson.

Läs hela artikeln i Sjukhusläkaren.


Fler nyheter




Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Nu ligger den retroaktiva löneökningen i regionernas händer