fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under Kristi himmelsfärd (12-14 maj) har vi avvikande öppettider. Här hittar du alla aktuella öppettider.

Två porträttbilder, en man med kort grått hår och glasögon och en kvinna med brun page och lugg. Han har mörk kavaj och båda har ljusblå skjortor.
Torbjörn Karlsson, ledamot i Läkarförbundets förhandlingsdelegation och Karin Båtelson, ordförande Sjukhusläkarna och förste vice ordförande Läkarförbundet.

Torbjörn Karlsson, ledamot i Läkarförbundets förhandlingsdelegation och styrelseledamot i Sjukhusläkarna, kommenterar avtalet såhär:
– Inget avtal är någonsin så bra som man förväntar sig, men vi har nått framgångar som andra inte har nått, framför allt vad gäller retroaktivitet för arbetet under coronapandemin. Vi fick också in en del skrivningar om unga läkares usla lönesituation. Det kommer att göras en översyn av läkares löneutveckling tidigt i karriären. Det är viktigt att den här gruppen uppmärksammas och uppvärderas av arbetsgivaren, säger Torbjörn Karlsson.

Läs hela artikeln i Sjukhusläkaren.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem