Hoppa till innehåll
Nyheter
Öppet brev: Här är frågorna som ni behöver ta tag i, SKR

Öppet brev: Här är frågorna som ni behöver ta tag i, SKR

Den verklighet vi sjukhusläkare ser på sjukvårdens golv skiljer sig markant från den som målas upp i Sveriges Kommuner och Regioners (SKR:s) rapporter och pressmeddelanden. Där vi ser en brist på vårdplatser, ser SKR i stället en framtida möjlighet att minska dem ännu mer, skriver Sjukhusläkarnas styrelse genom ordförande Elin Karlsson i ett öppet brev till SKR:s styrelse.
Nyhet
Sjukhusläkarna hoppas att SKR:s styrelse väljer att lyssna på professionen rörande vårdplatsbristen. Foto: Torkel Ekqvist

I en intervju i Läkartidningen (9/9) konstaterar Emma Spak att arbetsgivare och professionen behöver kroka arm för att hitta gemensamma lösningar. Sjukhusläkarna delar denna analys. Vi arbetar gärna med er och regionerna för att hitta långsiktiga och konstruktiva lösningar på den svenska sjukvårdens problem. För att vi ska kunna nå framgång med detta arbete krävs dock att vi hittar en gemensam beskrivning av verkligheten.

Läs hela det öppna brevet här.


Fler nyheterSjukhusläkare: Här är våra största utmaningar just nu

Sjukhusläkarna har hört med representanter för föreningen lokalt för att få en aktuell lägesbild av vilka de största utmaningarna är i dagsläget. Den stora frågan som fortsatt är mest brännande för många är vårdplatsbristen.

”Värre i år jämfört med tidigare år”

Överfulla akutmottagningar, utlokaliserade patienter och korridorvård. Sjukhusläkarna har gjort nedslag, från Skellefteå i norr till Ystad i söder, och hämtat in ögonblicksbilder av läget under storhelgerna från lokalavdelningar i föreningen. På många håll har helgerna varit ovanligt tuffa.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Öppet brev: Här är frågorna som ni behöver ta tag i, SKR