fbpx

info Just nu har vi tekniska problem med vår telefoni, tekniker jobbar på att lösa problemet. Under tiden kan du e-posta din fråga. Vi uppskattar ditt tålamod.

I en kommentar till Socialdepartementets pressmeddelande 3 januari kring den nationella läkemedelsstrategin, ställer sig Sjukhusläkarna försiktigt positiva.

– Läkemedelsbehandling är ett viktigt arbetsredskap i vår yrkesutövning och vi ser det som positivt att regeringen fortsätter satsningen på den nationella läkemedelsstrategin. Det är oerhört viktigt att ha denna samarbetsyta när flera myndigheter behöver involveras vid förändringar eller förbättringar, säger Elin Karlsson, andre vice ordförande i Sjukhusläkarna och Läkarförbundets representant i Högnivågruppen i nationella läkemedelsstrategin.

Elin Karlsson lyfter även fram de risker för biverkningar och vårdskador som läkemedelsbehandling kan medföra, och hon ser positivt på satsningarna för att minimera skadorna och öka patientsäkerheten.
– Vi hoppas att satsningen på nationella läkemedelslistan bär frukt, och att den snart är en verklighet så att vi kan behandla patienterna på ett patientsäkert sätt. Först när vi har tillgång till hela patientens läkemedelslista kan vi säkerställa att dubbelordinationer undviks och att läkemedel som motverkar varandra ordineras, avslutar Elin Karlsson.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.