Hoppa till innehåll
Nyheter
Sjukskrivningsprocessen behöver ändras

Sjukskrivningsprocessen behöver ändras

När kontakten med Försäkringskassan är ett av läkarkårens största miljöproblem behövs omfattande förändringar. Sjukhusläkarna vill därför se sjukintyg som är enkla att fylla i elektroniskt och som innehåller medicinska uppgifter – och en förstärkning av den medicinska kunskapen inom Försäkringskassan.

Nyhet
Sjukhusläkarna vill se sjukintyg som är enkla att fylla i elektroniskt

I vårt svar till utredningen ”Tillsammans för en välfungerande sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocess” förordar vi också en förstärkt företagshälsovård, fler rehabkoordinatorer och tid till möten med dessa, ekonomisk ersättning till vårdens tid för kompletteringar av intygen och ett nytt system med team för längre sjukskrivningar.

Ta del av hela remissvaret här


Fler nyheterSjukhusläkare: Här är våra största utmaningar just nu

Sjukhusläkarna har hört med representanter för föreningen lokalt för att få en aktuell lägesbild av vilka de största utmaningarna är i dagsläget. Den stora frågan som fortsatt är mest brännande för många är vårdplatsbristen.

”Värre i år jämfört med tidigare år”

Överfulla akutmottagningar, utlokaliserade patienter och korridorvård. Sjukhusläkarna har gjort nedslag, från Skellefteå i norr till Ystad i söder, och hämtat in ögonblicksbilder av läget under storhelgerna från lokalavdelningar i föreningen. På många håll har helgerna varit ovanligt tuffa.
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare