Hoppa till innehåll
Nyheter
Tomma ord när Sahlgrenskas ledning besvarar uppropet

Tomma ord när Sahlgrenskas ledning besvarar uppropet

— Intetsägande, säger Shokoufeh Manouchehrpour, ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg om sjukhusledningens kommentarer.

Nyhet
Shokoufeh Manouchehrpour, ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg
Shokoufeh Manouchehrpour, ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg • Foto: Privat

Uppropet samlade över 600 läkare i en gemensam protest mot sjukhusets budget för 2019 och en ohållbar situation för både patienter och personal. I början av januari svarade sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg och regiondirektör Ann-Sofi Lodin på uppropet via sjukhusets hemsida och styrelseordföranden Henrik Ripa (M) bemötte kritiken i media.

Vad säger ni om sjukhus- och regionledningens svar?
— Svaren är intetsägande. Ann-Marie Wennberg säger att hon tar kritiken på allvar och att hon ser att det behövs en förändring. Men det är bara en massa ord. Vi vill se konkreta förslag, säger Shokoufeh Manouchehrpour. 

Sjukhusets styrelseordförande Henrik Ripa (M) skrev nyligen en slutreplik i Dagens Medicin och blev också intervjuad i Läkartidningen. Hur ställer ni er till hans uttalanden?
— Han säger att det inte är till hjälp att tillföra mer pengar, men det tycker vi. Enligt honom ökade resurserna med sju procent 2018 medan produktiviteten på sjukhuset bara ökade med fyra procent. Men man kan inte räkna vår produktivitet i kronor och ören.
Pengarna går till dyra läkemedel, teknik och akutbesök över budget medan vi bedriver en allt tyngre sjukvård på det antal vårdplatser vi har. Det är det som hotar patientsäkerheten och försämrar arbetsmiljön. 

Vad händer härnäst?
— Vi kommer diskutera saken vidare på föreningens årsmöte den 10 januari. 

Shokoufeh Manouchehrpour är överläkare på sektionen för Avancerad Sjukvård I Hemmet (ASIH) vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, ledamot i styrelsen för Sjukhusläkarna och ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg. 

Till uppropet


Fler nyheter




Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare
SLF.se Nyheter
Tomma ord när Sahlgrenskas ledning besvarar uppropet