fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

info Under sommaren har vi förändrade öppettider, här hittar du aktuella öppettider 

Shokoufeh Manouchehrpour, ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg
Shokoufeh Manouchehrpour, ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg • Foto: Privat

Uppropet samlade över 600 läkare i en gemensam protest mot sjukhusets budget för 2019 och en ohållbar situation för både patienter och personal. I början av januari svarade sjukhusdirektör Ann-Marie Wennberg och regiondirektör Ann-Sofi Lodin på uppropet via sjukhusets hemsida och styrelseordföranden Henrik Ripa (M) bemötte kritiken i media.

Vad säger ni om sjukhus- och regionledningens svar?
— Svaren är intetsägande. Ann-Marie Wennberg säger att hon tar kritiken på allvar och att hon ser att det behövs en förändring. Men det är bara en massa ord. Vi vill se konkreta förslag, säger Shokoufeh Manouchehrpour. 

Sjukhusets styrelseordförande Henrik Ripa (M) skrev nyligen en slutreplik i Dagens Medicin och blev också intervjuad i Läkartidningen. Hur ställer ni er till hans uttalanden?
— Han säger att det inte är till hjälp att tillföra mer pengar, men det tycker vi. Enligt honom ökade resurserna med sju procent 2018 medan produktiviteten på sjukhuset bara ökade med fyra procent. Men man kan inte räkna vår produktivitet i kronor och ören.
Pengarna går till dyra läkemedel, teknik och akutbesök över budget medan vi bedriver en allt tyngre sjukvård på det antal vårdplatser vi har. Det är det som hotar patientsäkerheten och försämrar arbetsmiljön. 

Vad händer härnäst?
— Vi kommer diskutera saken vidare på föreningens årsmöte den 10 januari. 

Shokoufeh Manouchehrpour är överläkare på sektionen för Avancerad Sjukvård I Hemmet (ASIH) vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, ledamot i styrelsen för Sjukhusläkarna och ordförande för Sjukhusläkarna Göteborg. 

Till uppropet

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.