fbpx

Uttalandet lyfter fram två punkter:

  1. Vård som tillhandahålls utan medicinsk diagnos och lämplig behandling som har fastställts av en läkare hotar kvaliteten och säkerheten i vården.
  2. Utan en läkare i centrum av det vårdgivande nätverket blir ansvaret för diagnos och behandling oklart.

De undertecknande organisationerna skriver att de litar på att EU: s medlemsstater och de Europeiska institutionerna kommer att fortsätta att försäkra att organiseringen av vården baseras på kliniska nätverk utvecklade kring läkarens centrala roll.

Läs uttalandet här>>

The European Union of Medical Specialists (Union Européenne des Médecins Spécialistes – UEMS) är en organisation som representerar nationella läkarförbund från 40 länder inom EU och associerade länder. Det är den äldsta Europeiska läkarorganisationen, startad 1958.
UEMS representerar över 1,6 miljoner läkare. Organisationen har också starka band till EO-kommissionen och EU-parlamentet.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.