Hoppa till innehåll
Nyheter
2020 Ett fasansfullt år!

2020 Ett fasansfullt år!

Nyhet

När vi satt och väntade på julledigheten förra året så kunde vi aldrig i vår värsta mardröm tänka att något som COVID-19 skulle kunna inträffa.

COVID-19 slog till med full kraft efter sportlovet. Jag blev verkligen stolt och glad för att se hur alla medlemmar tog till sig uppgiften, skaffade kunskap, improviserade skyddsutrustning och framför allt gjorde ett fantastiskt arbete. Tyvärr så blev riskerna för stora för många. Det är läkare och annan sjukvårdspersonal som har avlidit och andra har blivit svårt sjuka när de gjorde sina uppgifter. Detta skulle absolut inte behöva hända år 2020. Vi skänker deras anhöriga en tanke om deltagande!

Vi fick verkligen se hur dålig Sveriges beredskap mot pandemier var. Beredskapen i region Stockholm var inte bättre. Tillgången på skyddsutrustning var i början katastrofal. Hur skulle vården organiseras och hur skulle medlemmarna användas bäst. Det var många frågor som fick lösas efter hand. Läkarkåren gjorde en fantastisk insats. Det ska alla vara stolta över. Detta gäller på samtliga nivåer i vården.

Region Stockholm har hittills inte fallit väl ut i jämförelse med andra regioner men det håller på att jämnas ut, vi fick en väldig smäll när det började i våras. Tyvärr så faller Sverige dåligt ut i jämförelse med andra länder. Även många små vårdgivare har drabbats hårt ekonomiskt av denna kris. Det är inte rättvist.

Nu när ett fyraårigt löneavtal har slutits så börjar de lokala löneförhandlingarna. Ett mycket viktigt arbete som utförs av våra lokala fackombud. De kommer dock inte bli färdiga på denna sida nyår.

I detta tunga år vill jag dock önska alla
GOD JUL o GOTT NYTT ÅR!

Johan Styrud
Ordförande


Fler nyheterPensionsinformation

Den 8 februari var det dags för en uppdatering av pensionsfrågor på Sveriges läkarförbund.Representanter från KPA pensioner och handläggare från regionen informerade om nyheter.Kvällen var mycket välbesökt och det blev…

Julhälsning 2022

Nu äntligen är julhelger här igen. Varje år går tyvärr fortare och fortare. Vi ser tillbaka på ett mycket arbetsamt år. Covid pandemin har minskar i tyngd men den finns…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare