fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Då kan du vända dig till Läkarförbundets Kollegiala rådgivning.
Rådgivarna är läkare som kan fungera som ett medmänskligt stöd och samtalspartners.

Det handlar alltså inte om medicinsk, facklig eller juridisk rådgivning. Det kan finnas olika anledningar till att ta kontakt med en kollegial rådgivare.
Det kan handla om problem som hör samman med arbetet som till exempel oro över att ha blivit anmäld till IVO, kränkningar på arbetsplatsen eller frågeställningar som hör samman med att ha utbildats utanför Sverige.

Det kan även handla om mer privata frågor som rör missbruk, sjukdom eller din livssituation i stort och du känner behov av att prata med en person som är insatt i läkarrollen.

Kollegiala rådgivare finns över hela landet. De utses av de lokala läkarföreningarna men du kan kontakta vilken rådgivare du vill oavsett var i landet du bor eller arbetar.
När du kontaktar en kollegial rådgivare har du möjlighet att vara anonym.

Mer information och en lista över vilka kollegiala läkare som finns i hela landet hittar du här.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem