Hoppa till innehåll
Nyheter
Ordförandens Julbrev

Ordförandens Julbrev

Nyhet

2018 har varit ett mycket ansträngt år för oss läkare med bland annat sämre landstingsekonomi och en fortsatt oro i schemaläggningsfrågan.

Det har varit diskussioner ute på arbetsplatser kring diskriminering och för Stockholms läkarförening är det solklart i vår värdegrund – vi tar avstånd från alla typer av diskriminering. Vi kommer att fördjupa arbetet med vår värdegrund under 2019 och tydliggöra denna på ett mer kraftfullt sätt.

Schemaläggningsfrågan har nu kommit till en annan nivå. Patienten och vården ska styra över planeringen av våra tider. Det var så vi ville börja förhandlingarna 2016, där vi som har kunskap om vården ska kunna påverka våra arbetstider. Tyvärr så har denna diskussion kostat mycket i kollegor och pengar.

Jag hoppas att 2019 blir ett bättre år med fler fasta distriktsläkare, öppna jourläkarcentraler, öppna vårdplatser, öppna operationssalar, öppna förlossningsrum och en psykiatri som fungerar.

En önskan om en fridfull jul och ett gott nytt år!

Johan Styrud
Ordförande


Fler nyheter


Vårdförbundet har överlämnat konfliktvarsel till SKR/Sobona. Om inget nytt avtal träffas innan den 25 april 2024 klockan 16.00 påbörjas Vårdförbundets varslade strejk. Läs mer om Vårdförbundets varsel här: Varsel om stridsåtgärder (vardforbundet.se) För…

I händelse av strejk

Läkarförbundet har skrivit på ett nytt kollektivavtal för alla läkare som jobbar inom region och kommun med arbetsgivarorganisationen SKR. Vårdförbundet har varslat om strejk, vad innebär det för läkarna? På…

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare