Hoppa till innehåll
Nyheter
Ordförandes julbrev

Ordförandes julbrev

Nyhet

2019 har varit ett mycket ansträngt år för våra medlemmar. Trycket har hela tiden ökat för den enskilda medlemmen. Pengar ska hela tiden sparas medan produktionen och kvalitén ska öka. Denna ekvation går inte ihop.

Nu har regionen lagt varsel på tre av de stora sjukhusen samtidigt som regionen ska spara pengar i primärvården och den öppna specialistsjukvården. Trycket kommer att öka än mer på våra medlemmar. Patientsäkerheten hänger nu på en mycket skör tråd, den räddas hela tiden att vi läkare känner ett så enormt ansvar för våra patienter.

Nu går vi snart in i en ny avtalsrörelse. Det kommer att bli tuffa förhandlingar.

Trots allt vill jag önska

God Jul o Gott Nytt År
Johan Styrud


Fler nyheter


Sjukvårdspolitisk debatt

Stockholms läkarförening arrangerar sjukvårdspolitisk panelutfrågning inför regionvalet. Här presenterar vi inspelningen från tisdagen den 30 augusti 2022.

Inbjudan till sjukvårdspolitisk paneldebatt

Kvällen är fulltecknad! Stockholms läkarförening bjuder in medlemmar till sjukvårdspolitisk paneldebatt tisdagen den 30 augusti kl. 18.00-19.30 på Läkarförbundet, klubbvåningen 1 tr. Villagatan 5. Rådvill inför valet? Nyfiken på de…

Ordförandens sommarhälsning

Den 24 februari byttes plötsligt alla människors focus från pandemin till folkmordet i Ukraina. Detta vansinniga krig har nu varit mer än 3 månader. Det är inte ledarna som får…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar