Hoppa till innehåll
Nyheter
Sjukvårdspolitisk debatt

Sjukvårdspolitisk debatt

Stockholms läkarförening arrangerar sjukvårdspolitisk panelutfrågning inför regionvalet. Här presenterar vi inspelningen från tisdagen den 30 augusti 2022.
Nyhet
Ordförande Johan Styrud säger några avslutande ord vid politikerdebatten

Medlemmarna fick möjlighet att på förhand skicka in frågor till regionpolitikerna med makt över regionens sjukvård. Medlemsfrågorna låg till grund för debatten, där politikerna bland annat fick beskriva sin viktigaste valfråga och debattera lösningar på vårdplatsbristen och listningstak i primärvården. Fortsättningsvis berördes akutflödet i Region Stockholm samt läkares utbildning och kompetensförsörjning.

- Vi har fått svar på vissa frågor, vi har inte fått svar på allt. Det är viktigt att politikerna håller sina löften om vad som händer efter valet, säger Johan Styrud, ordförande Stockholms läkarförening, avslutningsvis vid utfrågningen.

Stockholms läkarförening önskar att tacka alla som medverkat i genomförandet. Vi hoppas att det ska vara givande för dem som inte gavs tillfälle att närvara att få ta del av inspelningen nedan.

Se politikerdebatten i sin helhet

Intresserad av något speciellt? Videon har kapitel, titta i spelaren och välj det du vill se av inspelningen.

Inledning och avslutning med Johan Styrud, ordförande Stockholms läkarförening

Medverkande:

Hediye Güzel (moderator, presschef och bitr. kommunikationschef Sveriges läkarförbund)

Moderaterna - Irene Svenonius
Liberalerna - Amelie Tarschys Ingre
Socialdemokraterna - Aida Hadziallic
Vänsterpartiet - Jonas Lindberg

Varför är inte alla partier representerade vid utfrågningen?

Det finns ett större antal partier i regionen än de som medverkar i debatten. Stockholms läkarförening är en partipolitisk obunden organisation som gärna skulle se att samtliga partier kunde bjudas in, men av logistiska skäl beslutade vi att begränsa antalet debattörer till två från varje block.


Fler nyheter


Vårdförbundet har överlämnat konfliktvarsel till SKR/Sobona. Om inget nytt avtal träffas innan den 25 april 2024 klockan 16.00 påbörjas Vårdförbundets varslade strejk. Läs mer om Vårdförbundets varsel här: Varsel om stridsåtgärder (vardforbundet.se) För…

I händelse av strejk

Läkarförbundet har skrivit på ett nytt kollektivavtal för alla läkare som jobbar inom region och kommun med arbetsgivarorganisationen SKR. Vårdförbundet har varslat om strejk, vad innebär det för läkarna? På…

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare