Hoppa till innehåll

Sommarbrev

Nu lyser äntligen solen här i Stockholm. Det har varit en lång vinter både ute och i landstinget. Två års förhandlingar om schemaläggning har till stora delar gett resultat. Landstinget backar.

Nyhet

Tänk om de som drev frågan på landstinget hade lyssnat på våra argument från start. Vi hade vunnit mycket i arbetsglädje och timmar som landstinget för övrigt hade kunnat använda till något bättre.

Lagom till sommaren så stänger landstinget en av stadens stora akutmottagningar och gör om den till en intensivakut. Ja, det låter verkligen bra om de hade gjort en långsiktig planering men nu lutar man sig mot nio närakuter. Personalen kommer från sjukhusen och vårdcentraler. Det är inte det som vi behöver utan en bra och välfungerad vårdkedja. Stockholm saknar idag mer än 400 allmänläkare och det krävs en långsiktig planering för att möta upp kraven. Samtidigt behöver Stockholm de små privata mottagningarna som oftast är väldigt effektiva.

På sjukhusen är det sommar hela tiden och då menar jag inte sol och värme utan antalet stängda vårdplatser. Stockholms sjukvård måste byggas upp igen.

Jag önskar trots allt alla medlemmar en välförtjänt och behaglig sommarledighet. Det kommer att behövas!

Johan Styrud
Ordförande


Fler nyheter


Vårdförbundet har överlämnat konfliktvarsel till SKR/Sobona. Om inget nytt avtal träffas innan den 25 april 2024 klockan 16.00 påbörjas Vårdförbundets varslade strejk. Läs mer om Vårdförbundets varsel här: Varsel om stridsåtgärder (vardforbundet.se) För…

I händelse av strejk

Läkarförbundet har skrivit på ett nytt kollektivavtal för alla läkare som jobbar inom region och kommun med arbetsgivarorganisationen SKR. Vårdförbundet har varslat om strejk, vad innebär det för läkarna? På…

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare