fbpx

info Just nu har vi utmaningar med inloggningen in via betalväggar på webbplatsen. När du vill logga in för att ta del av innehåll, välj då att logga in genom att klicka på ”Logga in” i den blå navigeringen längst upp på sidan. Tack för ditt tålamod!

glada läkare bredvid varandra

Vid stormöte och extra föreningsmöte den 19 september 2018 beslutade närvarande medlemmar om bildandet av en ny förening: Västra Götalands läkarförening, VGLF. I anslutning till stormötet beslutade samtidigt tre av fyra läkarföreningar i regionen – Göteborgs läkarförening, Nordvästra Götalands läkarförening och Älvsborgs Södra läkarförening – att respektive förening ska avvecklas för att uppgå i den nya föreningen.

Vid Sveriges läkarförbunds fullmäktige 21-22 november beslutades formellt att VGLF är en lokalförening i förbundet och 23 november fastställde Förbundsstyrelsen VGLFs stadgar. Detta innebär att från och med 1 januari 2019 har de tre lokalföreningarna upphört och medlemmarna kommer istället att tillhöra VGLF.

Lokalt kommer det fackliga arbetet att drivas genom nio sektioner, där varje medlem tillhör en sektion beroende av arbetsplats. Nu pågår arbetet med att forma sektionerna. Årsmöten har hållits och sektionerna har fått sina första styrelser. Engagerade förtroendevalda är fortsatt våra nyckelpersoner när vi formar en stark motpart i förhållande till arbetsgivarna.

Skaraborgs läkarförening har beslutat att ansluta sig till VGLF, vilket kommer att ske vid VGLFs första fullmäktige 19 mars 2019.

Varför har VGLF bildats?

VGLF blir en större lokalförening och en starkare facklig motpart när vi på ett bättre sätt matchar arbetsgivarna. Vi kan också använda våra gemensamma tjänstemän på ett bättre sätt, så att fler runt om i Västra Götaland får glädje av dem och deras arbete.

VGLF blir en större lokalförening och en starkare facklig motpart när vi på ett bättre sätt matchar arbetsgivarna. Vi kommer också att använda våra tjänstemän gemensamt och på det sättet får fler medlemmar och fackliga ombud runt om i Västra Götaland glädje av dem och deras arbete.

Det fackliga arbetet ska bli enklare och tydligare genom att varje sektion bättre stämmer överens med de förvaltningsstrukturer som finns i Västra Götalandsregionen. Inom sektionen driver man arbetet inom sin/sina förvaltningar, medan den övergripande VGLF-styrelsen tar ansvar för ekonomi, kansli och regionövergripande fackliga frågor. Sektionerna kommer på detta sätt att finnas närmare medlemmarna och kan på ett bättre sätt driva de fackliga frågor som är viktiga för medlemmarna på förvaltningarna.

Vår organisation blir också enklare att anpassa, när arbetsgivarna förändrar sin organisation. Tidigare kan medlemmar inom en förvaltning ha tillhört olika lokalföreningar, vilket varit besvärligt när fackliga frågor hanterats.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används, men framför allt för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Här kan du läsa mer om cookies.