fbpx
Hoppa till innehåll

Idag, fredag 28/1, har medlemsadministrationen stängt. Hitta svar på dina frågor om medlemskapet i Läkarförbundets frågor och svar

Välkommen till Västra Götalands läkarförening

Västra Götalands läkarförening är Läkarförbundets lokala organisation i Västra Götaland. Vi har ungefär 6 000 medlemmar vilka är uppdelade i sektioner utifrån tjänsteställe. Sektionerna driver det fackliga arbetet inom sin/sina förvaltningar med fokus på de frågor som är viktigast där, medan VGLF-styrelsen tar ansvar för ekonomi, kansli och regionövergripande frågor.

Genom att 2019 bilda en gemensam större lokalorganisation inom Västra Götaland, är organisationen i dag en starkare facklig motpart som på ett bättre sätt matchar arbetsgivarna. Därmed kan vi också på ett ännu bättre sätt tillvarata medlemmarnas intressen.

Här på VGLF:s sidor kan man ta del av allt ifrån aktuella avtal till medlemsbrev och presslänkar där företrädare för föreningen uttalat sig i olika frågor.

Välkommen!

Nyheter

Orimlig väntan på AT

För den som är i behov av vård blir bristen på AT-tjänster en patientsäkerhetsrisk, skriver Johanna Berg, Emelie Hultberg, Madeleine Liljegren och Sofia Rydgren Stale i Bohusläningen.

Välkommen på årsmöte i din sektion

Under januari och februari håller Västra Götalands läkarförenings sektioner sina årsmöten. I år hålls dessa precis som förra året digitalt till följd av rådande covidläge.

På gång

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar