fbpx
Hoppa till innehåll

Fredagen den 15 oktober har Medlemsrådgivningen stängt. I Råd och stöd  hittar du svar på vanliga frågor.

Välkommen till Västra Götalands läkarförening

Västra Götalands läkarförening är Läkarförbundets lokala organisation i Västra Götaland. Vi har ungefär 6 000 medlemmar vilka är uppdelade i sektioner utifrån tjänsteställe. Sektionerna driver det fackliga arbetet inom sin/sina förvaltningar med fokus på de frågor som är viktigast där, medan VGLF-styrelsen tar ansvar för ekonomi, kansli och regionövergripande frågor.

Genom att 2019 bilda en gemensam större lokalorganisation inom Västra Götaland, är organisationen i dag en starkare facklig motpart som på ett bättre sätt matchar arbetsgivarna. Därmed kan vi också på ett ännu bättre sätt tillvarata medlemmarnas intressen.

Här på VGLF:s sidor kan man ta del av allt ifrån aktuella avtal till medlemsbrev och presslänkar där företrädare för föreningen uttalat sig i olika frågor.

Välkommen!

Nyheter

Nytt kökortningsavtal påskrivet

Västra Götalands läkarförening har den 14 september tecknat ett kollektivavtal med Västra Götalandsregionen om ersättning vid planerad extra tjänstgöring under ledig tid inom Västra Götalandsregionen.

Stora omorganisationer på SÄS

De förändringar som är på gång på Södra Älvsborgs sjukhus har väckt stor oro. Bland annat är frågan om aktivitetsbaserade arbetsplatser. Nedan länkar med information som kolleger på Karolinska delat med sig av och som ni som arbetar på SÄS …

På gång

22
nov

Facklig baskurs

SLF/VGLF:s fackliga baskurs är en tvådagarskurs med övernattning och hålls den 22-23 november 2021 på Hjortviken Konferens i Hindås. Du som …

Läs mer

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Personlig rådgivning
  2. Bästa lönestatistiken för läkare
  3. Unika försäkringar

Bli medlem i oktober – vi bjuder på medlemskapet i tre månader!