Hoppa till innehåll

Välkommen till Västra Götalands läkarförening

Västra Götalands läkarförening är Läkarförbundets organisation i Västra Götaland. Vi har ca 7 000 medlemmar uppdelade i sektioner utifrån tjänsteställe. Sektionerna driver det lokala fackliga arbetet medan VGLF-styrelsen tar ansvar regionövergripande frågor. Föreningen arbetar också opinionsbildande för att påverka den sjukvårdspolitiska utvecklingen i vår region. Behöver du som medlem hjälp eller stöd är det i första hand din sektion du ska vända dig till. Har du administrativa frågor, kommer från media och vill prata med en representant för VGLF eller vill nå våra ombudsmän hittar du mail och telefon till kansliet i kontaktrutan. Välkommen!

Nyheter

God jul och gott nytt år!

Under 2023 väntar jag mig att vi kommer få ett ökat fokus på läkares arbetstider och möjligheter för vila och återhämtning, skriver VGLF:s ordförande Emelie Hultberg.

Vem är facket? Vad gör facket?

Om vi läkare inte finns representerade i de forum som ger en faktisk möjlighet till inflytande över vår vardag och våra villkor, blir vi marginaliserade skriver Västra Götalands läkarförenings Tommy Hanis

På gång

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare