Hoppa till innehåll

Skyddsombud VGLF

Här hittar du nyttig information för dig som är skyddsombud inom Västra Götalands läkarförening.

Hej skyddsombud för Västra Götalands läkarförening!

Här kommer vi att fylla på med tips, råd och aktuell information på arbetsmiljöområdet till dig som skyddsombud för läkarna på din arbetsplats. Det är inte alltid enkelt att hålla reda på vilka regler som gäller, vad man har för mandat som skyddsombud, eller när och hur man ska agera i olika situationer. Därför är det viktigt för oss i Västra Götalands läkarförenings styrelse att förse er med kunskap så att ni kan känna er trygga i er roll.

Till höger i undermenyn hittar du information från Arbetsmiljöverket, Arbetsmiljölagen samt vanliga frågor om skyddsombudsrollen samt svar på dessa.

I tidskriften Du&Jobbet finns en jättebra artikel om hur man skrivet 66a-framställningar som vi rekommenderar dig att läsa. I slutet av texten finns också en länk att klicka på för ännu mer tips om hur en 66a-framställan ska skrivas. Du hittar den här.

Här nedan hittar du SLF/Saco:s skrift ”Att vara skyddsombud” som även den innehåller en hel del matnyttigt.

Just nu pågår dessutom Läkarförbundets kampanj ”Vårda vården” med syfte att sätta ljuset på den ohållbara situationen inom vården. Sprid och dela gärna!

Med jämna mellanrum håller också Läkarförbundet skyddsombudskurser som du gärna får anmäla dig till. Mer information om dessa finns här.

Du kommer också några gånger per år få ett skyddsombudsbrev från VGLF med aktuell information.

Har då några frågor eller funderingar runt din roll som skyddsombud får du gärna höra av dig till huvudskyddsombuden i din sektionsstyrelse eller till VGLF:s styrelses Arbetsmiljöråd som består av Tommy Hanis, Christina Sjöberg och Jakob Nyhlén

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare