Hoppa till innehåll
Nyheter
Information från styrelsen

Information från styrelsen

Läs nyheter om Framtidsbygget, AT-löner, bristande samverkan och en polisanmälan

Nyhet

Styrelseinternat planerat i september och då ska vi försöka arbeta fram en lokal plan för vilka frågor vi ska driva gällande sjukvårdens organisation i Gävleborg.

Framtidsbygget är en pågående huvudvärk där vi försöker hålla oss informerade och försöker få inflytande men processen är komplex och icke transparent.

Sista året har styrelsen varit mer upptagen än vanligt med ett flertal medlemsärenden där medlem och arbetsgivare varit i konflikt eller gällande disciplinåtgärder.

Lönetrappa reglerad

Vi har skrivit ett kollektivavtal avseende AT-läkares lönetrappa. Efter 6 månader ökar lönen med 1000 kr/månad, efter 12 månader 1000 kr/månad och efter 18 månader 2500 kr/månad. Det är samma lönetrappa som varit tidigare men nu är det reglerat i kollektivavtal vilket garanterar ökningarna i framtiden.

 

Läkare polisanmäld

En till läkare i regionen har blivit polisanmäld för olaga dataintrång. Vi vill påminna om att man inte får gå in i journal för patienter till vilken man inte har en vårdrelation.


Fler nyheter




Ny styrelse för GHLF 2023/24.

Vid årsmötet 230314 valdes GHLFs styrelse för 2023/24. Vid årsmötet gick de närvarande medlemmarna på valberedningens förslag och följande personer valdes in. - Frida Dannberg, Ledamot 2 år Katrin Rikk,…
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare