fbpx

info Information om covid-19: Vi bevakar händelseutvecklingen och uppdaterar kontinuerligt vad som gäller för dig som läkare.

Styrelseinternat planerat i september och då ska vi försöka arbeta fram en lokal plan för vilka frågor vi ska driva gällande sjukvårdens organisation i Gävleborg.

Framtidsbygget är en pågående huvudvärk där vi försöker hålla oss informerade och försöker få inflytande men processen är komplex och icke transparent.

Sista året har styrelsen varit mer upptagen än vanligt med ett flertal medlemsärenden där medlem och arbetsgivare varit i konflikt eller gällande disciplinåtgärder.

Lönetrappa reglerad

Vi har skrivit ett kollektivavtal avseende AT-läkares lönetrappa. Efter 6 månader ökar lönen med 1000 kr/månad, efter 12 månader 1000 kr/månad och efter 18 månader 2500 kr/månad. Det är samma lönetrappa som varit tidigare men nu är det reglerat i kollektivavtal vilket garanterar ökningarna i framtiden.

Läkare polisanmäld

En till läkare i regionen har blivit polisanmäld för olaga dataintrång. Vi vill påminna om att man inte får gå in i journal för patienter till vilken man inte har en vårdrelation.

Jag vill söka i kunskapsbanken

Råd & Stöd är namnet på Läkarförbundets kunskapsbank där du hittar den bästa rådgivningen inom lön, pension, avtalsfrågor med mera.

Till Råd och stöd

Jag vill söka bland vanliga Frågor och svar

De vanligaste frågorna som medlemmar ställer till oss har vi samlat på ett ställe, tillsammans med svaren. Hittar du inte svaret på din fråga, kan du ställa den via “Fråga oss”-knappen på sidan.

Till Frågor och svar

Jag vill ha hjälp med fackliga och juridiska frågor

Kontakta medlemsrådgivningen och få kvalificerade råd om allt som rör din anställning.

08-790 35 10
medlemsradgivningen@slf.se

Måndag–torsdag kl 9–16, fredag kl 9–13

Kontakta din lokalförening
Din lokalförening kan ge svar på frågor som rör din anställning på den ort du arbetar.

Hitta förening

Jag vill bli medlem i Läkarförbundet

Om något händer får du personlig rådgivning och experthjälp. Du får också möjlighet att påverka ditt arbetsliv som läkare. En enda del av medlemskapet kan tjäna in hela årsavgiften.

Bli medlem