Hoppa till innehåll
Nyheter
Årets kollega 2022 – Magnus Bodenäs

Årets kollega 2022 – Magnus Bodenäs

Nyhet

För femte året i rad har utmärkelsen Årets kollega delats ut. Utmärkelsen tilldelades Magnus Bodenäs som är verksam på Ortopedkliniken på Höglandssjukhuset i Eksjö.

Magnus nominerades av en kollega och utifrån den motiveringen valde Läkarföreningen att utse Magnus som årets mottagare.

Motiveringen lyder:

Magnus är en kollega som alltid ställer upp, både för att hjälpa kollegor och för klinikens produktion. Han verkar alltid ha kapacitet att göra sitt yttersta för patienter så väl som kollegor. Med en kollega som Magnus på arbetsplatsen är det alltid roligt att gå till jobbet.

- Vi tycker det är viktig gest att årligen utse en kollega. Kollegialitet är viktigt, speciellt under pressade förhållanden som vi alla upplever och uppmuntran behöver vi alla, säger Bengt Hultberg, ordförande i Läkarföreningen.
- Jag uppmanar er alla att redan nu börja tänka på vem ni skulle vilja se som Årets kollega 2023. Skicka in er motivering till lakarforeningen@rjl.se säger Bengt Hultberg.


Fler nyheter


Gåva till Läkare utan gränser

Läkarföreningen har återigen beslutat att skänka en stor summa pengar till organisationen Läkare utan gränser. Pengarna som skänks tas från skadeståndspengar som läkarföreningen har mottagit av arbetsgivaren för brott mot…

Medlemskväll på Vandalorum 4 maj

Läkarföreningen bjuder in alla medlemmar till en en kväll med lokal facklig information, mingel med kollegor och middag. Kvällen avslutas med besök på den aktuella utställningen med Lisa Larssons berömda…

Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare