Hoppa till innehåll
Nyheter
Årets kollega 2023 är Anne Sauer

Årets kollega 2023 är Anne Sauer

På Läkarföreningens medlemskväll den 12 oktober delades utmärkelsen Årets kollega ut till Anne Sauer, distriktsläkare och verksamhetschef på Bra Liv Vårdcentral i Smålandsstenar.
Nyhet

Bengt Hultberg, ordförande i läkarföreningen, uppmärksammade Anne Sauer med blommor, diplom och den traditionsenliga ljusstaken Vänskapsknuten för Svenskt Tenn.

Utifrån inkomna nomineringar valdes den som nominerade Anne Sauer utifrån motiveringen:

Anne Sauer tilldelas utmärkelsen för sitt engagemang inte bara för den egna utvecklingen utan för läkargruppens, utbildningsläkarnas, vårdcentralens, primärvårdens och regionens utveckling. Med ett systemtänk få förunnat lyssnar hon ivrigt in och påverkar där det finns möjlighet. I sin roll som chef är patientfokus tydligt och något hon brinner för. Hon har ett stort hjärta för vårdcentralens patienter och sörjer att hon inte har möjlighet att träffa dem i samma utsträckning som tidigare. Anne började som kunnig och mycket intresserad AT-läkare för 20 år sedan och trots flera glansiga erbjudanden har hon valt att stanna kvar i Smålandsstenar där hon behövs, som den stora doktor hon är, i en liten och lite avsides bygd.


Fler nyheter
Bli medlem i Sveriges läkarförbund
För alla läkare under hela karriären
  1. Trygghet på jobbet
  2. Unika försäkringar
  3. Lönestatistik för läkare